קורס מבוא בחינם סימולטור השקעות
// סימולטור השקעות //

כנגד ארבעה משקיעים דיברה התורה

גישה כלכלית לחיים כנגד ארבעה משקיעים דיברה התורה
 

הראשון הוא החושש מהלא נודע – הוא זה שמרגיש שהוא עוד לא יודע מספיק על תחום ההשקעות ופוחד לעשות טעויות ולהפסיד כסף. אז או שהוא דוחה כרונית את עניין ההשקעה, "מתכנן להגיע לזה מתישהו" ובינתיים נשאר עם כסף שוכב בעו"ש, או שהוא "משקיע" בקרן כספית, שמרוויחה לו כמה גרושים, אבל התשואה הריאלית שיפיק ממנה קרובה ל-0.

השני הוא המתלבט – הוא זה שיש לו כבר קצת ידע, אולי הוא קרא קצת בקהילה, בבלוגים שונים, ראה כמה סרטונים, ואפילו יש לו כיוון כללי במה להשקיע. אבל הוא עדיין לא בטוח מה לעשות – מה התמהיל המתאים עבורו, באילו קרנות כדאי להשקיע, איפה כדאי לפתוח חשבון, מה לשנות בפנסיה שלו, ומה העמלות ודמי הניהול שישלם.

השלישי הוא המהמר – הוא זה ששואף לעשות המון כסף בזמן קצר, מהמר על כמה מניות "חלום" ספקולטיביות, נגרר אחרי העדר עם מניות הטכנולוגיה הכי מגניבות, קונה מטבעות קריפטוגרפיים בלי להבין מה הערך האמיתי שלהם, ומחפש פרויקטי נדל"ן אקזוטיים.

הרביעי הוא החכם בעיני עצמו, יש שיגידו "החוכמולוג". הוא זה שחושב שהוא המומחה הגדול שיודע תמיד לבחור את המניות הנכונות, הסקטורים החמים, ויודע לאתר את ההזדמנויות הכי טובות. אבל בגלל זיכרון סלקטיבי הוא לא זוכר את כל אותן פעמים שבהן הוא טעה.

 

אבל יש גם משקיע חמישי – המשקיע הפאסיבי.

המשקיע הפאסיבי הוא משקיע צנוע, שמודע לכך שלא הוא ולא אף אחד אחר, כולל מנהלי ההשקעות המקצועיים, לא יודע איזה שוק ואיזה סקטור יובילו בכל תקופה, ולכן הוא מתעלם מטרנדים חמים, ומפזר את השקעותיו על כל השווקים וכל הסקטורים.

הוא גם יודע שלא הוא ולא אף אחד אחר יודע מתי השוק יעלה ומתי יהיה משבר – ולכן בוחר את התמהיל ואת החשיפה המנייתית שמתאימה לצרכיו ולמטרותיו.

המשקיע הפאסיבי גם יודע שכל המחקרים מראים שהביצועים של הקרנות והקופות המנוהלות לא מצדיקים את דמי הניהול המשולמים להם, ולכן משקיע עצמאית ביעילות ובזול, ומשאיר הרבה יותר כסף אצלו.

והמשקיע הפאסיבי גם יודע שיש לו תיק השקעות אחד – ולכן פועל לפי אותם עקרונות גם על הכספים הפרטיים שלו, אבל גם על החיסכון הפנסיוני וקרנות ההשתלמות שלו.

רוצה להשתתף בדיון?
השירותים שלנו

» להצטרפות למועדון הפאסיבי של להשקיע נכון

פעמיים בשבוע פוסט חדש אצלך במייל

התכנים בפוסט זה, כמו כל שאר התכנים בבלוג, הינם תכנים לימודיים במהותם, הם אינם מהווים ייעוץ או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם.

נהנית מהפוסט? שתף/י עם חברים ובני משפחה שיפיקו ממנו ערך

כתבות נוספות

100%-equity-from-birth-to-100 תכנון התיק

100% מניות מגיל 0 עד גיל 100

ישנן דרכים רבות לבנות תיק השקעות ע"י שילוב בין אפיקי השקעה שונים: מניות ומדדי מניות, אג"חים, נדל"ן, קרנות ריט, זהב, קריפטו ואפיקים נוספים. בפוסט הזה ננסה להבין למי יכול להתאים תיק שכולל 100% מניות, ללא שום אפיק אחר, מגיל צעיר, ולכל החיים. נתחיל מהמוטיבציה – למה בכלל ללכת על תיק 100% מנייתי? הסיבה היא שמדדי המניות הוא האפיק הרווחי ביותר עלי אדמות, רווחי יותר מאג"חים, קרנות כספיות ופיקדונות, וגם רווחי יותר מנדל"ן. כמובן שניתן להרוויח יותר מהמדדים באמצעות השקעה במניה ספציפית, או בפרויקט יזמי ספציפי, אבל מדובר בהשקעות בסיכון גבוה, שכוללות אפשרות לאובדן מוחלט של הכסף, אפשרות שפשוט לא קיימת בהשקעה במדדי מניות בפיזור גלובלי רחב.

להמשך קריאה
איך להשקיע נכון בשוק ההון: רונן מרגוליס מתארח אצל גיל רוזנברג בפודקאסט משחקי הנדל עקרונות מנחים להשקעות וניתוח סיכונים

איך להשקיע נכון בשוק ההון: רונן מרגוליס מתארח בפודקאסט משחקי הנדל"ן

אז על מה דיברנו: כמה תשואה אפשר לעשות בשוק ההון? מה ההבדל בין מוצרי ההשקעה השונים ובאיזה מהם כדאי להשקיע? מה ההבדל בין ניהול הכסף דרך גוף מנהל לבין לנהל אותו לבד? האם מסובך להשקיע עצמאית? איך מתחילים? עם כמה כסף להתחיל? אילו סוגי קרנות קיימים? איך מתכננים את התיק בצורה נכונה? קצת על פנסיה וקרנות השתלמות, הטבות מס, איך לייצר תזרים משוק ההון? ועוד הרבה דברים טובים.

להמשך קריאה
האוצר עומד לעשות טעות גורלית שתקטין לנו את הפנסיה ב-30-50% פעילות ציבורית

האוצר עומד לעשות טעות גורלית שתקטין לנו את הפנסיה ב-30-50%

בעקבות המודעות ההולכת וגוברת של הציבור בנוגע ליתרונות של השקעות פאסיביות, הנתמכים בנתונים ומחקרים סטטיסטיים רבים, קמו בשנים האחרונות מגוון מסלולים מחקי S&P 500 בקרנות ההשתלמות, קופות הגמל ובשנה האחרונה גם בקרנות הפנסיה. זהו תהליך מבורך, וכמו בהמון נושאים אנחנו מפגרים אחרי ארה"ב במס' שנים, שם חלה נדידת כספים גדולה להשקעות פאסיביות בעשורים האחרונים. חלק מהחברות (הלמן אלדובי ומיטב דש ומגדל) הציעו בקרנות הפנסיה שלהם מסלולים שמספקים 100% חשיפה למדד, בתוספת תשואה של אג"ח מיועדות, שבעצם נותנות תשואה עודפת על תשואת המדד באמצעות מינוף חסר סיכון. עכשיו רשות שוק ההון באוצר רוצה למנוע זאת מהן, ולפגוע לנו בפנסיה ב-30-50%.

להמשך קריאה
is-the-market-pricey מה עושים כשהשווקים סוערים

האם השוק יקר כרגע? תלוי על איזה תקופה מסתכלים

לאחרונה עלו באמצעי התקשורת ובקבוצות הפייסבוק הפיננסיות טענות ופרשנויות שונות על אפשרות למשבר בשוק ההון. לאפשרות זו סופקו מגוון סיבות, שיכול להיות שיישמעו לחלקכם כמו סינית (וזה בסדר אם הן אכן נשמעות כמו סינית): התהפכות עקום התשואות באג"חים הממשלתיים, מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, הריביות שנמוכות כבר תקופה ארוכה ולא ניתן להנמיכן עוד בעת מיתון, המכפילים הגבוהים של חלק מהחברות, ועוד. מנגד, יש אינדיקטורים שדווקא מראים על המשך צמיחה – שיעור תעסוקה גבוה, עליות שכר, התקדמות טכנולוגית ועוד. אז האם אנחנו עומדים בפני משבר, או לא?

להמשך קריאה
קרנות, מדדים ומוצרי השקעה

האם אנחנו לקראת היפוך מגמה דרמטי בנאסד"ק ובשווקי המניות?

15 השנים האחרונות היו בסימן של תשואות גבוהות במיוחד של מניות הצמיחה הגדולות בארה"ב, בדגש על ענקיות הטכנולוגיה, שמשכו למעלה את ה-S&P 500 ובעצם את שוק המניות העולמי כולו. מדד הנאסד"ק מוטה הטכנולוגיה הניב בין 2009-2023 תשואה שנתית ממוצעת מהממת של 19%. האם ניתן לצפות שהנאסד"ק יפגיז גם בעשור הקרוב, או שדווקא אפיקים אחרים צפויים לקחת את ההובלה? הפרטים בפנים.

להמשך קריאה
כל האמת על השקעות מנוהלות

"השקעות פאסיביות זה למי שמבין, לציבור הרחב עדיף מוצר מנוהל"

את המשפט שבכותרת שמעתי בגרסאות שונות עשרות פעמים, לרוב ממשווקים של מוצרי השקעות מנוהלים כאלה ואחרים. בשמיעה ראשונה הוא נשמע הגיוני, אבל כשנכנסים קצת לפרטים מבינים שזה קשקוש מקושקש. אם מעניין אתכם לדעת למה השקעה פאסיבית זה הפתרון הרצוי בכל מקרה, אפילו למי שאינו מבין בהשקעות, תמשיכו לקרוא. אז למה גם חסרי ידע לא צריכים להשקיע בהשקעות מנוהלות?

להמשך קריאה
עקרונות מנחים להשקעות וניתוח סיכונים

איך להשקיע ולהיות מוגן בפני אינפלציה?

אינפלציה למי שלא מכיר היא שחיקה של ערך הכסף. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל, וגופים מקבילים בעולם, מחשבים את סל הצריכה הממוצע במשק, שכולל את כל המוצרים והשירותים שהציבור צורך – מזון, ביגוד, דיור, מסעדות, חופשות, ריהוט, מוצרי חשמל וטכנולוגיה, תקשורת, אנרגיה, שירותים מקצועיים וכו', כאשר כל מרכיב מקבל את חלקו היחסי בסל הצריכה הממוצע במשק. הסל נדגם באופן רציף, ואחת לחודש מפורסם מדד המחירים לצרכן, שנקרא באנגלית CPI, ה-consumer price index. הערך המספרי של המדד בחודש מסוים לא מעניין במיוחד, מה שמעניין זה השינוי במדד לאורך זמן.

להמשך קריאה
אשליית העושר מיתוסים שחשוב לנפץ

אשליית העושר

הדולר, היורו וסל המטבעות העולמי מתחזקים מול השקל בזמן האחרון. כמו שראינו בפוסטים קודמים, התיק של מי שמשקיע בפיזור גלובלי לא נפגע מהיחלשות השקל בגלל שמטבע ההשקעה הוא לא מטבע החשיפה, והפיזור הגלובלי גם מגן עלינו בפני חלק מהתרחישים של אפוקליפסה פיננסית.

להמשך קריאה
למה תעשיית ההשקעות עובדת עלינו בעיניים כל האמת על השקעות מנוהלות

למה תעשיית ההשקעות עובדת עלינו בעיניים

לכל מוצר מנוהל יש מנהל השקעות שמנסה להשיג עבורנו תשואות נאות בהתאם למדיניות ההשקעה של המסלול. ניהול ההשקעות כולל העסקת אנליסטים שמבצעים מחקר על חברות בארץ ובחו"ל, וניסיון להרכיב "נבחרת מנצחת" של נכסים מתוך השוק הרלוונטי.

להמשך קריאה