קורס מבוא בחינם סימולטור השקעות
// סימולטור השקעות //

מיתוס מס העיזבון: זה תלוי בנכס, לא בחשבון

מיתוסים שחשוב לנפץ מיתוס מס העיזבון: זה תלוי בנכס, לא בחשבון
 

בעקבות "המצב" בארץ, משקיעים רבים שוקלים להוציא את הכספים וההשקעות שלהם לחו"ל, למשל לבנק או לברוקר זר כמו Interactive Brokers (IB). אם המעבר הזה מוצדק או לא זה נושא אחר.

בפוסט הזה נתמקד בבלבול אחר בקרב משקיעים פאסיביים – החשיפה למס עיזבון אמריקאי. מס העיזבון האמריקאי אומר שיורשיו של בעלים של "נכס אמריקאי" שהלך לעולמו, צריכים לשלם לרשויות המס האמריקאיות מס בגובה 40% משווי הנכס לאחר פטירתו. שימו לב – זה משווי הנכס ולא מהרווח!

מה זה נכס אמריקאי? כל נכס שרשום בארה"ב – נכס נדל"ן, מניות של חברה שרשומה בארה"ב, וגם קרנות סל אמריקאיות. שימו לב שאזרחים אמריקאים פטורים ממס עיזבון עד 11 מיליון דולר, אבל האמריקאים "תופסים בביצים" דווקא את האזרחים הזרים שמחזיקים נכסים אמריקאים, פשוט כי הם יכולים. משקיעים שאינם בעלי אזרחות אמריקאית שמחזיקים בנכסים אמריקאים פטורים ממס עיזבון עד $60,000. זה נחמד, אבל אם אתם משקיעים פאסיביים במדדי מניות לטווח הארוך – התיק שלכם צפוי להיות הרבה יותר גבוה.

מה זה לא נכס אמריקאי? למשל קרן סל שלא רשומה בארה"ב, כמו קרנות איריות. אפילו אם הגוף שהנפיק את הקרן הוא חברה אמריקאית מוכרת (כמו ואנארד, בלאקרוק, ספיידר, אינבסקו – שבמקרה או לא במקרה פתחו חברות בנות באירלנד), ואפילו אם הקרן מחזיקה מניות אמריקאיות, כל עוד הקרן התאגדה (domicile) באירלנד, היא לא נחשבת נכס אמריקאי. לכן קרנות איריות, בנוסף לשאר יתרונותיהן, אינן חשופות למס עיזבון אמריקאי.

מס עיזבון אמריקאי לא קשור לאיפה מנהלים את החשבון, אלא לנכסים שמוחזקים בחשבון. אם מנהלים את התיק בברוקר אמריקאי כמו IB, אבל מחזיקים בו קרנות איריות, אין בו חשיפה למס עיזבון. מנגד, אם מנהלים את התיק בבנק או בבית השקעות ישראלי, ומחזיקים בו ני"ע אמריקאים, הוא אכן חשוף למס עיזבון.

יכול להיות שהגופים הישראלים לא תמיד מדווחים על הפטירה, אבל אחרי שהבנקים הישראלים חטפו קנסות במיליארדים מרשויות המס האמריקאיות, אני לא הייתי בונה על דיווח לוקה בחסר, כולל רטרואקטיבית.

 

אז מה כדאי לעשות כדי להשקיע תוך התגוננות בפני מס עיזבון אמריקאי?

  • קודם כל חשוב להיות מודעים למס העיזבון האמריקאי, ולהיערך אליו בהתאם.
  • אח"כ חשוב לענות על השאלה החשובה ביותר – במה אני הולך להשקיע, בהתאם ליעדים ולמטרות שלי. ניתן ללמוד מהמדריכים פה בקהילה, ואנחנו בלהשקיע נכון נוכל לסייע בכך באופן אובייקטיבי, באמצעות קורס או תכנון פיננסי, בין אם אתם אזרחים אמריקאים ובין אם לאו.
  • השלב הבא הוא פתיחת חשבון מסחר, וזה יכול להתבצע בבית השקעות ישראלי (להצעה מעולה לקוראים שלנו), או בבית השקעות זר כמו IB. על ההבדלים בין החלופות – בפוסט הזה.
  • השלב האחרון הוא רכישת ניירות הערך עצמם, לפי התכנית שבניתם. מי שזקוק לעזרה בנושא הזה, יכול לקבל מענה בעלות סמלית באמצעות שירות התחלה קלה לרכישת ני"ע שלנו, שמסייע בפתיחת חשבון, הפקדת כספים ורכישת ניירות הערך, הן בבית השקעות ישראלי והן ב-IB.

 

בתמונה: חבורה שלא צריכה לדאוג ממס עיזבון, למרות שהם בהחלט מעל רף הפטור של 11 מיליון דולר (הדרמה-הקומית המעולה "יורשים" מבית HBO, שעונה 4 שלה בדיוק עלתה לאוויר).

רוצה להשתתף בדיון?
השירותים שלנו

» להצטרפות למועדון הפאסיבי של להשקיע נכון

פעמיים בשבוע פוסט חדש אצלך במייל

התכנים בפוסט זה, כמו כל שאר התכנים בבלוג, הינם תכנים לימודיים במהותם, הם אינם מהווים ייעוץ או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם.

נהנית מהפוסט? שתף/י עם חברים ובני משפחה שיפיקו ממנו ערך

כתבות נוספות

מה כדאי לעשות עם כסף שהתקבל בירושה? תכנון התיק

מה כדאי לעשות עם כסף שהתקבל בירושה? ראיון ברדיו החברתי הראשון

ובכלל מה כדאי לעשות עם סכום כסף משמעותי שקיבלנו? האם יש הבדל בין השקעה של 500 שקל, 500,000 שקל או 5 מיליון שקל? איך מתכננים במה כדאי להשקיע? ולמה כדאי לחתוך את גוזרי הקופון בדרך? מוזמנים לצפות בריאיון שלי אצל פרדי מוסקוביץ ב-הרדיו החברתי הראשון.

להמשך קריאה
passive-investments-advantages יעילות בהשקעות ובצרכנות

כמה כסף אנחנו מפסידים בגלל שהחסכונות שלנו לא מושקעים בצורה יעילה?

יש רגעים בחיים שהם רגע מכונן, רגע שבו מפנימים לעומק רעיון מסוים, האסימון נופל, ואנחנו מבינים מה מידת ההשפעה שלו על החיים שלנו. באנגלית קוראים לזה A-Ha Moment, כלומר "א-הא, עכשיו הבנתי מה הפואנטה!". אני חושב שהפוסט הזה יכול להיות עבורכם, בסבירות מאוד גבוהה, אחד מאותם רגעים, פשוט כי הוא יראה כמה כסף אנחנו מפסידים מלהשאיר את החסכונות שלנו במצב הקיים (והלא יעיל) שלהם. ספוילר: יש מצב שאתם מפסידים יותר מ-300,000 שקל לעשור, ואפילו 10 מיליון ₪ במשך 30 שנה! נשמע הרבה? המשיכו לקרוא כדי לקבל את כל הפרטים.

להמשך קריאה
יעילות בהשקעות ובצרכנות

כמה אחוזי תשואה אנחנו באמת מאבדים על השקעות מנוהלות?

בפוסטים קודמים הזכרנו את הסיבות המרכזיות לחוסר היעילות של השקעות מנוהלות בהשוואה להשקעה פאסיבית יעילה. בפוסט הזה נקבץ את כולם ביחד ונבין כמה אחוזי תשואה אנחנו באמת מאבדים במסלולי השקעה מנוהלים שונים בהשוואה להשקעה עצמאית יעילה, לרבות מסלול מחקה מדד מובנה. ספוילר: זה ממש לא מעט!

להמשך קריאה
בהשקעות כמו בנהיגה – להסתדר לבד או להסתמך על אחרים יעילות בהשקעות ובצרכנות

בהשקעות כמו בנהיגה – להסתדר לבד או להסתמך על אחרים

בפוסטים קודמים שהעליתי, שנותנים זוויות שונות להשוואה בין השקעה פאסיבית עצמאית לבין מוצרים מנוהלים, אחד הטיעונים הכי נפוצים שאני שומע בעד מוצרים מנוהלים כמו קופ"ג להשקעה הולך בערך ככה: "השקעה עצמאית אמנם רווחית ויעילה יותר, אבל מוצרים מנוהלים פשוטים עם הוראת קבע, כמו קופ"ג להשקעה או פוליסת חיסכון, הם מה שמתאים לרוב האוכלוסייה" בפוסט הזה רציתי להעמיד את הנושא למבחן, באמצעות דוגמא מתחום אחר שמוכר לכולנו: נהיגה.

להמשך קריאה
is-the-market-pricey מה עושים כשהשווקים סוערים

האם השוק יקר כרגע? תלוי על איזה תקופה מסתכלים

לאחרונה עלו באמצעי התקשורת ובקבוצות הפייסבוק הפיננסיות טענות ופרשנויות שונות על אפשרות למשבר בשוק ההון. לאפשרות זו סופקו מגוון סיבות, שיכול להיות שיישמעו לחלקכם כמו סינית (וזה בסדר אם הן אכן נשמעות כמו סינית): התהפכות עקום התשואות באג"חים הממשלתיים, מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, הריביות שנמוכות כבר תקופה ארוכה ולא ניתן להנמיכן עוד בעת מיתון, המכפילים הגבוהים של חלק מהחברות, ועוד. מנגד, יש אינדיקטורים שדווקא מראים על המשך צמיחה – שיעור תעסוקה גבוה, עליות שכר, התקדמות טכנולוגית ועוד. אז האם אנחנו עומדים בפני משבר, או לא?

להמשך קריאה
מה עושים כשהשווקים סוערים

האם להשקיע עכשיו כשהדולר כ"כ גבוה?

בעקבות המצב השקל נחלש מאוד ביחס לדולר, ליורו ולמטבעות נוספים, ככה שאם נשקיע במדדים בחו"ל השקלים שלנו יקנו פחות יחידות של קרן הסל. אחרי תחילת המלחמה שער הדולר-שקל קפץ מאזור ה-3.8 שקלים לדולר למעל 4 שקלים לדולר, אבל הדולר במגמת התחזקות כבר מתחילת 2022, אז הוא נסחר סביב 3.1 שקלים, כלומר מדובר על שינוי של כ-30% בפחות משנתיים. אחת השאלות הנפוצות ביותר שאנחנו מקבלים לאחרונה, אם לא ה-, הולכת בערך ככה: האם כדאי לחכות שהשקל יתאושש לפני שנקנה קרן סל עוקבת S&P 500 או מדד עולמי?

להמשך קריאה
מה עושים כשהשווקים סוערים

יושבים על הגדר

לאחרונה רבים שואלים אותי מה כדאי לעשות עם הכסף בזמן הזה? יש אינפלציה, יש עליות ריבית, שוק ההון בירידות, שוק הנדל"ן מראה סימנים של הצטננות. אנשים מעדיפים לשבת על הגדר ולחכות, במיוחד שגם ככה יש עכשיו הוצאות גבוהות בגלל חופשת הקיץ והאינפלציה. בסקר שערכנו בקהילת המשקיעים הפאסיביים שמחתי לגלות שרוב מוחלט של משתתפי הסקר לא משנים את התכניות שלהם בהתאם לתנאי השוק (אינפלציה/דפלציה, גאות/משבר), וחלקם אף שוקלים להשקיע יותר מהרגיל (כי פחות משתלם לצרוך בתקופת אינפלציה גבוהה, וכי השווקים כבר ירדו לא מעט).

להמשך קריאה
מה עושים כשהשווקים סוערים

מה קרה בעבר בתקופה של אינפלציה גבוהה? חזרה לשנות ה-70 העליזות

משקיעים רבים חוששים מביצועי השווקים בתקופה של אינפלציה גבוהה. אבל האם החשש מבוסס? יצאנו לבדוק. האינפלציה בארה"ב שוברת שיאים של עשורים, וזה זמן טוב לבדוק מה קרה בפעם האחרונה בה היתה אינפלציה גבוהה וממושכת. So let’s get back to the 70’s! האינפלציה בארה"ב בשנות ה-70 הרימה ראש כתוצאה ממשבר האנרגיה ב-1973 ו"נרגעה" רק כעבור עשור. […]

להמשך קריאה
מה עושים כשהשווקים סוערים

שוק ההון מקדים את הכלכלה! למה זה חשוב לנו כמשקיעים?

משקיעים רבים חוששים מהמצב בשווקים כשהם שומעים על חדשות כלכליות לא טובות – עליית האינפלציה, המשך המלחמה באוקראינה, אי יציבות פוליטית, וכיוצ"ב, וחוששים שהדבר ישפיע על ביצועי השוק. אבל שוק המניות הוא לא הכלכלה, ולמרות שקיים מתאם ביניהם לטווח הארוך, הם ממש לא מתנהגים אותו דבר. בואו נבחן זאת מכמה כיוונים: שוק המניות צופה פני עתיד, והציפיות לעתיד מגולמות במחירי המניות היום. דיווחים כלכליים לעומת זאת מסתכלים על העבר – למשל מה היתה האינפלציה בחודש האחרון, או מה היו רווחי חברה X ברבעון האחרון.

להמשך קריאה