קורס מבוא בחינם סימולטור השקעות
// סימולטור השקעות //

תובנות מחופשה ביעד לא שגרתי

יעילות בהשקעות ובצרכנות תובנות מחופשה ביעד לא שגרתי
 

לפני כמעט שנה, בסוכות 2023, ממש לפני שהתחיל כל הבלאגן של המלחמה, יצאנו כל המשפחה לחופשה כיפית ביעד לא שגרתי. החופשה התקיימה בארץ, לחוף הים התיכון, לא רחוק מהמרכז (מזהים איפה לפי התמונה?), ועלותה היתה נמוכה משמעותית מחופשה ביעדי התיירות המרכזיים כמו ת"א, אילת או ים המלח.

אז אם אתם רוצים לצאת לחופשה, אבל:

  1. נרתעים מהמחירים הגבוהים ברבים מהמלונות בארץ.
  2. פוחדים מביטול טיסות לחופשה בחו"ל.
  3. חוששים (בצדק) לנסוע לחופשה בצפון.
  4. מעדיפים להימנע מנסיעות/טיסות ארוכות (למשל עם קטנטנים).

תמשיכו לקרוא את הפוסט, זה יפתח לכם קצת את הראש לאפשרויות אחרות.

למי שלא זיהו לפי התמונה, המקום המקסים הזה נמצא בעיר "המחשמלת" חדרה. לא בדיוק יעד חופשה מסעיר, נכון?

 

אז למה נסענו דווקא לשם?

היינו חודשיים אחרי הלידה של הקטנה שלנו, שני הגדולים היו בחופש מהגן, ורצינו לצאת לנופש קצר.

טיסה עם בת חודשיים, כולל הגעה לשדה 3 שעות לפני, תורים, ועוד איזה שעתיים אחרי הנחיתה ועד ההגעה למלון, נשמעו לנו כמו סיוט. אז התמקדנו בחופשה בארץ.

נסיעה ארוכה בתוך הארץ היא גם מאתגרת מאוד עם קטנטנים, וכאמור מחירי המלונות גם גבוהים יותר ביעדים התיירותיים המרכזיים (למרות שהשיקול המרכזי מבחינתנו היה המרחק, המחיר היה שיקול משני).

בנוסף, כשיוצאים לחופשה עם ילדים קטנים, צריך לזכור שאין להם ממש סבלנות לחופשה עירונית. אין להם כוח לטיולים עירוניים ארוכים, לא מעניין אותם יותר מדי לטייל בשכונות ציוריות, לשבת בבית קפה בכיכר מרכזית, או להיכנס לאיזה מוזיאון.

להעביר איתם משהו כמו שעתיים-שלוש בטיול עירוני יכול להיות נחמד, אבל מעבר לזה הם מאבדים סבלנות.

לכן בעיניי, לצאת לחופשה עירוניות בארץ או בחו"ל (למשל בת"א, ירושלים, לונדון, אמסטרדם או פראג), עדיף לעשות בד"כ בלי ילדים קטנים.

עם ילדים קטנים כדאי לצאת לחופשת בטן-גב, לתת להם להשתולל בבריכה ובמגלשות מים, להיכנס לים, לשחק בחול או בדשא, וכדאי שיהיה גם איזה מועדון ילדים נחמד. אה, וארוחות במלון כשמדובר בילדים קטנים זה יתרון. אולי זה פחות מעניין, ובלי ילדים קטנים זה כיף להסתובב בעיר ולאכול בחוץ. אבל לעשות את זה כל יום עם ילדים קטנים זה עונש.

אז חשבנו לעצמנו שאפשר אולי לצאת לחופשה בת"א, אבל זה גם מרגיש יותר מדי "ליד הבית" (פחות תחושה של חופשה), ואם גם ככה לא נחווה איתם את העיר, אז חבל לשלם הרבה על מלון תל אביבי.

בעבר היינו פעמיים בחופשה באשקלון, ובחופשה לפני שנה בחרנו לצאת צפונה, אבל לא להתרחק יותר מדי, מכל הסיבות שהזכרתי.

אז כל הדרכים הובילו אותנו, מכל המקומות בעולם, דווקא לחדרה. הגענו למלון נחמד, עם חדרים משופצים, בריכה מקורה ובריכה חיצונית, וחוף ים עם מעין לגונות קטנות וחמודות.

זה לא היה וואוו, אבל זה התאים לנו בול. אנחנו נחנו (כמה שאפשר לנוח עם new born), והילדים ממש נהנו. אפילו נסענו כולנו לסיור מודרך כיפי לילדים בנמל קיסריה, וגם יצא לי לפגוש בחוף ליד המלון את חבר הקהילה Noam Segev Saban. זה תמיד כיף לצאת מההיכרות הפייסבוקית ולהיפגש במציאות.

בשביל חופשה עם ילדים קטנים לא צריך הרבה בשביל ליהנות. לא צריך יעד מרכזי ויקר שלא יעניין אותם (ת"א), לא צריך לטוס לחו"ל, וגם לא צריך לנסוע רחוק. אפשר למצוא את כל מה שהקטנים צריכים במרחק נסיעה קצר, ובעלות מופחתת.

 

אז לסיכום:

  • אם אתם מעדיפים להימנע מחופשה בחו"ל (בגלל חשש מביטולי טיסות, או בגלל שזה קצת מסובך עם קטנטנים, או כי אתם רוצים לתמוך בתיירות הישראלית)
  • ואם אתם לא רוצים לשלם הרבה על חופשה בת"א או באילת
  • ואם אתם חוששים לנסוע לצפון או לא רוצים לנסוע רחוק

אפשר לשקול לצאת לחופשה ביעד קרוב שאפילו לא חשבתם עליו. יש הרבה אפשרויות מעניינות, וזאת הזדמנות לתמוך בתיירות הישראלית, שלא הספיקה להתאושש מהקורונה וכבר נפגעה שוב במלחמה.

רוצה להשתתף בדיון?
השירותים שלנו

» להצטרפות למועדון הפאסיבי של להשקיע נכון

פעמיים בשבוע פוסט חדש אצלך במייל

התכנים בפוסט זה, כמו כל שאר התכנים בבלוג, הינם תכנים לימודיים במהותם, הם אינם מהווים ייעוץ או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם.

נהנית מהפוסט? שתף/י עם חברים ובני משפחה שיפיקו ממנו ערך

כתבות נוספות

100%-equity-from-birth-to-100 תכנון התיק

100% מניות מגיל 0 עד גיל 100

ישנן דרכים רבות לבנות תיק השקעות ע"י שילוב בין אפיקי השקעה שונים: מניות ומדדי מניות, אג"חים, נדל"ן, קרנות ריט, זהב, קריפטו ואפיקים נוספים. בפוסט הזה ננסה להבין למי יכול להתאים תיק שכולל 100% מניות, ללא שום אפיק אחר, מגיל צעיר, ולכל החיים. נתחיל מהמוטיבציה – למה בכלל ללכת על תיק 100% מנייתי? הסיבה היא שמדדי המניות הוא האפיק הרווחי ביותר עלי אדמות, רווחי יותר מאג"חים, קרנות כספיות ופיקדונות, וגם רווחי יותר מנדל"ן. כמובן שניתן להרוויח יותר מהמדדים באמצעות השקעה במניה ספציפית, או בפרויקט יזמי ספציפי, אבל מדובר בהשקעות בסיכון גבוה, שכוללות אפשרות לאובדן מוחלט של הכסף, אפשרות שפשוט לא קיימת בהשקעה במדדי מניות בפיזור גלובלי רחב.

להמשך קריאה
אפיקי השקעה מול מוצרי השקעה כל האמת על השקעות מנוהלות

אפיקי השקעה מול מוצרי השקעה – וידאו פוסט

חכמינו אמרו, ובצדק: "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו". איך זה קשור לעולם ההשקעות? הקשר נובע מהבלבול הנפוץ בין אפיקי ההשקעה השונים לבין המוצרים/החשבונות בהם הם יושבים.

להמשך קריאה
יעילות בהשקעות ובצרכנות

גישת מכונת הכביסה המלאה – 22 טיפים ליעילות כלכלית כדרך חיים

כשאנחנו מדברים על יעילות בהשקעות וצרכנות, אנחנו לא מדברים לרוב על מהפכות שצריך לעשות, אלא על שינויים קטנים שמשפרים את היעילות שלנו. לחסוך חצי אחוז בדמי ניהול, לחסוך רבע אחוז במיסים, להגדיל באחוז את התשואה – כל אלה שיפורים קטנים עם השפעה משמעותית על העתיד בגלל הריבית-דריבית. אותו דבר נכון גם להתנהלות הכלכלית השוטפת שלנו. אפשר לחסוך עלויות בכל מיני נושאים קטנים – קצת פה וקצת שם, בלי השפעה גדולה או הקרבה. לא חייבים לעשות מהפכות, אבל שינויים קלים וקטנים שמשפרים את היעילות, יכולים להצטבר לחיסכון לא קטן, ואת הכסף שחסכנו נוכל להשקיע כדי שהוא גם יעבוד בשבילנו!

להמשך קריאה
קרנות, מדדים ומוצרי השקעה

במה משקיעים לטווח קצר

"רגע, מה?! להשקיע לטווח קצר? אבל חשבתי שהשקעות זה לטווח ארוך וכספים לטווח קצר עדיף לא להשקיע בכלל". אז זהו, שלא. גם את הכספים לטווח קצר כדאי מאוד להשקיע, אבל כמובן באפיקים המתאימים לכך. בפוסט הזה נעבור על האפשרויות השונות שמתאימות להשקעה לטווח קצר. וממש לא מדובר רק על קרנות כספיות. המון אנשים מתייחסים להשקעות רק לטווח הארוך, וסבורים שהשקעה לטווח קצר היא בעייתית, כי "שוק ההון תנודתי מדי לטווח הקצר" או כי "השקעה לטווח קצר היא מסוכנת". ובכן, מדובר בשטות מוחלטת שנובעת ככל הנראה מבלבול בין "שוק ההון" ל"שוק המניות". אז כדי ליישר קו, נתחיל בהדגשה – שוק ההון מכיל את שוק המניות, אבל גם עוד אפיקים

להמשך קריאה
הוראת קבע להשקעה - זה משתלם? יעילות בהשקעות ובצרכנות

הוראת קבע להשקעה – זה משתלם?

לא מזמן זוג חברים שלנו שלחו לנו דו"חות מקופות הגמל להשקעה שלהם, שהראה שהם צפויים לשלם עשרות אלפי שקלים במצטבר של דמי ניהול אם ישאירו את הכספים בקופה עד הפרישה. הם ממש נחרדו מהמחשבה הזאת, והרגישו פראיירים. אז האם הנוחות של הוראת קבע למוצר מנוהל כמו קופ"ג להשקעה גוברת על העלויות העודפות וחוסר היעילות? יצאנו לבדוק. בפוסט הקודם הרחבנו על כך שקופת גמל להשקעה הוא פשוט מוצר גרוע, כיוון שהיתרונות שלו הם יתרונות על הנייר בלבד, והחסרונות עולים על היתרונות. אותו זוג חברים שלנו היו מודעים לחסרונות אבל העדיפו את הנוחות של הוראת קבע חודשית, במקום לפתוח חשבון מסחר עצמאי ולרכוש קרן סל בכוחות עצמם.

להמשך קריאה
תכנון התיק

הון חופשי – כספים ללא צורך מוגדר שנרצה "לנעול" ולתת להם לצמוח

כספי ההון החופשי הם כספים שלא נופלים תחת אף אחת מהקטגוריות האחרות – הם לא נדרשים ככרית ביטחון, הם לא כספים שישמשו אותנו למטרות ספציפיות, והם גם לא כספים שנדרשים לפרישה. בעצם הכספים האלה לכשעצמם לא מעניינים במיוחד – אלה כספים שאנחנו יכולים “לנעול" לטווח ארוך ו"לשכוח מקיומם" כדי שיגדלו בערכם. כיוון שהייעוד המרכזי שלהם הוא גידול בערכם, נשקיע אותם באפיק המוכח הרווחי ביותר עלי אדמות – מדדי מניות כמובן. מה שמעניין יותר לגבי הכספים האלה זה השימוש העתידי שנעשה בהם, בין אם נמיר אותם למטרות ספציפיות ובין אם לכספים לפרישה.

להמשך קריאה