קורס מבוא בחינם סימולטור השקעות
// סימולטור השקעות //

בלונדון יש פחות מיסים, בלונדון יש פנסיה נהדרת, בלונדון המוסדיים יותר אדיבים

פוסטים מעניינים נוספים בלונדון יש פחות מיסים
 

לפני שבוע עלה כאן פוסט של לובה הקופאית המתאר את תלאותיה בעולם ה-IRA וההשקעות הפאסיביות בישראל. לשם השוואה, רצינו להציג כאן מה קורה במדינה קצת יותר נוחה למשקיעים מאשר ישראל: הממלכה המאוחדת.

לא מזמן ביצענו תכנון פיננסי לבני זוג מאוד נחמדים שעברו להתגורר בלונדון. כיוון שהתכנונים הפיננסיים שלנו תמיד נכנסים לעומק ומסתכלים על תכנון השקעות ובניית תמהיל על פני כל החסכונות כמכלול, כולל חסכונות פנסיוניים וקרנות השתלמות, התייחסנו בתכנון שלהם גם לחיסכון הפנסיוני וקרנות ההשתלמות בארץ, וגם למקבילותיהן באנגליה. מה שגילינו בנוגע לחסכונות מהסוג הזה באנגליה די הדהים אותנו.

 

חיסכון פנסיוני ו-IRA באנגליה

באנגליה קיים בחיסכון הפנסיוני מסלול מדהים בפשטותו שנקרא "Self-Invested Personal Pension", שהוא בגדול מסלול IRA לחיסכון הפנסיוני. כל אחד יכול להצטרף למסלול הזה, לא צריך טיפול מיוחד של סוכנים גם לא מינימום צבירה מסוים. ספציפית הפנסיה של בני הזוג היתה בבית ההשקעות HL (קיצור של Halman Aldubi, טוב נו בעצם זה Hargreaves Lansdown). הפקדות המעסיק נכנסות ישירות לחשבון, וניתן להשקיע בו עצמאית בקלות (אונליין כמובן). חיפוש מהיר באתר הראה שניתן לחפש בו ETFs, ולמצוא את כל הקרנות האיריות המוכרות של בלאקרוק, ואנגארד, ספיידר ואחרים.

פשוט לקנא. כמה שזה הרבה יותר פשוט ונוח בהשוואה לארץ. אצלנו מחייבים מינימום גבוה, כדי לשמור על כיסוי ביטוחי לא ניתן להפקיד את כל ההפקדות ישירות לקופ"ג IRA אלא חייבים לעבור (לפחות חלקית) דרך הפנסיה, גברים שמניידים את הפנסיה לקופ"ג IRA אחרי גיל 41 פוגעים לעצמם בכיסוי הביטוחי, וכל התהליך בירוקרטי ומייגע.

 

חיסכון פטור ממס באנגליה

כפי שמרביתכם בטח יודעים, מלבד הטבות המס על החיסכון הפנסיוני, בארץ החיסכון הפטור ממס היחיד נקרא קרן השתלמות, אך יש עליו מספר הגבלות:

  • תקרת ההפקדה השנתית לפטור ממס עומדת על כ-18,000 שקלים לשנה.
  • שכירים יכולים להפקיד רק באמצעות המעסיק, ואין להם אפשרות להפקדה עצמאית.
  • במרבית הגופים או שאין בכלל מסלול בניהול אישי (IRA), או שהוא אפשרי רק במינימום צבירה גבוה (למעט דרך שירותי התחלה קלה שלנו). למי שאין את המינימום, נדרש להסתפק במסלולים המוצעים בלבד, בהם דמי הניהול לרוב לא נמוכים (לרבות במסלולים מחקי מדד).
  • הכספים נזילים אחרי 6 שנים מפתיחת הקרן, אם כי ההגבלה הזו אינה מהותית כיוון שכדי לנצל עד תום את הפטור ממס רווחי הון כדאי להחזיק את קרנות ההשתלמות לטווח כמה שיותר ארוך.

 

החיסכון הפטור ממס בבריטניה נקרא ISA. אבל בהשוואה לקרן ההשתלמות בישראל, ישנם הבדלים גדולים מאוד:

  • קודם כל, תקרת ההפקדה השנתית ל-ISA עומדת על £20,000, כלומר כ-86,600 ₪ לשנה לאדם!!! התקרה הזו פשוט מדהימה, גם אבסולוטית וגם באופן יחסי – כיוון שמשק בית ממוצע בבריטניה מרוויח £36,900 לשנה. במילים אחרות, תקרת ההפקדה לחיסכון הפטור ממס לשני בני זוג גבוהה מהשכר הממוצע! אם נבחן גם את ההוצאות, נראה שמשק בית ממוצע בבריטניה חוסך £450 לחודש, כלומר £5,400 לשנה, שהם בסה"כ שמינית מתקרת ההפקדה השנתית לזוג ל-ISA. אבל אפילו החמישון העליון בבריטניה, שהם 20% בעלי השכר הגבוה ביותר, מצליח לנצל רק כמחצית מתקרת ההפקדה! החמישון העליון בבריטניה חוסך בממוצע £1,817 לחודש, כלומר כמעט 22,000£ לשנה, כאשר זוג יכול להפקיד 40,000£ ל-ISA. מכאן ניתן להסיק שלמעט העשירים ביותר, בבריטניה לא משלמים מס רווחי הון, כיוון שהרוב המוחלט של התושבים כלל לא מגיעים לתקרת ההפקדה ל-ISA. פשוט מדהים. מבחינה פרקטית, הרוב המוחלט של התושבים כלל לא צריכים לפתוח חשבון השקעות ממוסה, כיוון שאת כל החיסכון הפנוי שלהם הם יכולים להפקיד ל-ISA. המעטים שבכל זאת עוברים את תקרת ההפקדה יוכלו גם להפקיד לילדיהם ל-ISA אחרי שאלה יעברו את גיל 18.
  • ההפקדה ל-ISA הינה עצמאית ללא קשר למעסיק, מה שאומר שכולם יכולים להפקיד.
  • בדומה לפנסיה באנגליה, גם ב-ISA יש מסלול השקעה עצמאית שמאפשר להשקיע בקלות במגוון רחב של ניירות ערך, ובפרט בקרנות איריות.
  • הכספים ב-ISA נזילים בכל עת.

 

לסיכום, מעתה אמרו כך:

🎵 בלונדון יש יותר סרטים

🎵 בלונדון יש מוסיקה טובה

🎵 בלונדון טלוויזיה מצוינת

🎵 בלונדון אנשים יותר אדיבים

וגם

🎵 בלונדון יש פחות מיסים

🎵 בלונדון יש פנסיה נהדרת

🎵 בלונדון המוסדיים יותר אדיבים

 

רוצה להשתתף בדיון?
השירותים שלנו

» להצטרפות למועדון הפאסיבי של להשקיע נכון

פעמיים בשבוע פוסט חדש אצלך במייל

התכנים בפוסט זה, כמו כל שאר התכנים בבלוג, הינם תכנים לימודיים במהותם, הם אינם מהווים ייעוץ או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם.

נהנית מהפוסט? שתף/י עם חברים ובני משפחה שיפיקו ממנו ערך

כתבות נוספות

איזה מסלול בחרנו לילדים שלנו בחיסכון לכל ילד? יעילות בהשקעות ובצרכנות

איזה מסלול בחרנו לילדים שלנו בחיסכון לכל ילד?

אחרי שנשאלתי את השאלה הזאת פעמים רבות, אגש ישר לתשובה: קופ"ג להשקעה במסלול "הלכה" של אינפיניטי. למה קופ"ג להשקעה ולא פיקדון בנקאי? כי פיקדון בנקאי זאת לא השקעה, הוא לא מניב כמעט שום תשואה, ובקושי מכסה את עליות האינפלציה, אם בכלל. אבל אמרת שקופ"ג להשקעה הוא מוצר גרוע, לא? זה נכון, מדובר במוצר יקר ולא […]

להמשך קריאה
השקעה במניות קטנות בארה קרנות, מדדים ומוצרי השקעה

השקעה במניות קטנות בארה"ב – עכשיו גם בשקלים ועם חיסכון במיסים

לא מעט משקיעים פאסיביים ישראלים משקיעים רק במדדי מניות גדולות, בין אם ב-S&P 500 או במדד עולמי כמו MSCI World או MSCI ACWI, ומוותרים על השקעה במדדי מניות קטנות. זאת למרות שהיסטורית מדדי מניות קטנות הניבו תשואה גבוהה יותר בכ-2% בממוצע לשנה בהשוואה למניות גדולות. כמובן שהנתונים מתייחסים לטווח ארוך – זה לא קורה כך כל שנה ואפילו לא כל עשור.

להמשך קריאה
we'll do nothing מה עושים כשהשווקים סוערים

מה עושים בעקבות הירידות האחרונות בשווקים?

מתחילת השנה יש מגמה של ירידות במרבית שווקי המניות. ה-S&P 500 הניב תשואה שלילית של כ-7.5%- מתחילת השנה, מדד MSCI Europe הניב תשואה שלילית של כ-2.5%-, ואילו מדד MSCI EM IMI של השווקים המתפתחים דווקא עלה בכמחצית האחוז. אז מה כדאי לעשות, אם בכלל? העיתונות הכלכלית כצפוי גועשת בעקבות הירידות האחרונות. כמובן שבשלב זה לא מדובר במשבר, והירידות אפילו לא נכנסו לטריטוריה של "שוק דובי" (עפ"י ההגדרה המקובלת מדובר בירידות של 20% מהשיא). אבל החששות הן לגבי העתיד, ובהחלט ייתכן והירידות יחריפו.

להמשך קריאה
מה עושים כשהשווקים סוערים

פיננסים בזמן מלחמה

הזמנים הם זמנים קשים מאוד לכולנו. בראש ובראשונה למשפחות ההרוגים, החטופים והנעדרים, לפצועים הרבים ומשפחותיהם, ולכוחות הביטחון. לצערנו בזמן מלחמה יש גם נזקים כלכליים. חשיבותם משנית כמובן, ואין בכלל מה להשוות בין פגיעה כלכלית לאובדן חיי אדם. אבל רבים מאיתנו מודאגים עכשיו גם ממחשבות על הפן הכלכלי. בין אם הבית שלכם ניזוק מההפגזות; או שאתם עצמאים ועובדים בתחום שלא נדרש כרגע; או שהעסק שאתם מועסקים בו הפסיק את פעילותו והוצאתם לחל"ת או שהוקטנו לכם אחוזי המשרה; או שאתם לא יכולים לצאת לעבוד כי אתם צריכים להישאר בבית עם הילדים. בנוסף, השקל נחלש מה שמייקר את עלות הייבוא של מוצרים רבים, ומחריף את יוקר המחייה של כולנו. ואפילו הגירעון הממשלתי גדל. אבל אני לא פה בשביל להחריף את הדיכאון שאנחנו גם ככה שרויים בו, אלא לבחון מה אנחנו יכולים לעשות.

להמשך קריאה
מה עושים כשהשווקים סוערים

שוק ההון מקדים את הכלכלה! למה זה חשוב לנו כמשקיעים?

משקיעים רבים חוששים מהמצב בשווקים כשהם שומעים על חדשות כלכליות לא טובות – עליית האינפלציה, המשך המלחמה באוקראינה, אי יציבות פוליטית, וכיוצ"ב, וחוששים שהדבר ישפיע על ביצועי השוק. אבל שוק המניות הוא לא הכלכלה, ולמרות שקיים מתאם ביניהם לטווח הארוך, הם ממש לא מתנהגים אותו דבר. בואו נבחן זאת מכמה כיוונים: שוק המניות צופה פני עתיד, והציפיות לעתיד מגולמות במחירי המניות היום. דיווחים כלכליים לעומת זאת מסתכלים על העבר – למשל מה היתה האינפלציה בחודש האחרון, או מה היו רווחי חברה X ברבעון האחרון.

להמשך קריאה
risk-yield-link עקרונות מנחים להשקעות וניתוח סיכונים

הקשר המובהק בין סיכון לבין תשואה – תשואות ותנודתיות של אפיקי השקעה

בפוסט הזה נתמקד בהבנת התשואות והתנודתיות של אפיקי השקעה שונים בשוק ההון, שההבנה שלהם היא הבסיס לתכנון תמהיל התיק שלנו באופן שיתאים למטרות שלנו.

להמשך קריאה
חלופות לאג נדל"ן והשקעות אלטרנטיביות

חלופות לאג"ח – הלוואות P2P

בפוסטים הקודמים דיברנו על השקעות אלטרנטיביות בכלל, ועל חוב לא סחיר בפרט. בפוסט הזה נתמקד בעולם של הלוואות P2P.  הלוואות חברתיות, או הלוואות עמית לעמית, מאפשרות למשקיעים להלוות כספים לאנשים פרטיים ולעסקים קטנים, כך שגם הלווה וגם המלווה "ידלגו על הבנק" וירוויחו יותר: המלווה מקבל ריביות גבוהות יותר מאשר בפיקדון בבנק, והלווה משלם ריביות נמוכות יותר בהשוואה להלוואה שייקח מהבנק. ההלוואות הן לצרכים שונים, כגון: שיפוץ בדירה, רכישת רכב, אירוע משפחתי, פתיחת עסק, התרחבות של עסק קיים, החלפת הלוואה יקרה בהלוואה זולה יותר, ועוד.

להמשך קריאה