קורס מבוא בחינם סימולטור השקעות
// סימולטור השקעות //

פוסט היכרות מעמיק: נעים להכיר, אני רונן מרגוליס

גישה כלכלית לחיים רונן מרגוליס
 

בפוסט הזה אני הולך לשתף את הסיפור האישי שלי ואיך הגעתי לאן שאני היום. אני מאמין שתוכלו להזדהות לפחות עם חלק ממנו.

 

היום אני נמצא בנקודה שבה אני מודה מאוד על מה שיש לי ועל העשייה שלי

אנחנו פה בקהילה של השקעות, אז אתחיל דווקא בהיבט הזה של החיים שלי. אני משקיע את החסכונות שלי (חסכונות פרטיים, פנסיוניים, קרן השתלמות וחסכונות עסקיים) באמצעות מתודולוגיה פשוטה וברורה שבניתי, באופן שתואם במדויק את היעדים והמטרות של המשפחה שלי.

חתכתי את העלויות של ההשקעות שלנו למינימום, הקפצתי משמעותית את התשואות, ואנחנו צפויים להגיע בקרוב לעצמאות פיננסית. אבל מה שהכי חשוב זה שיש לי את השקט הנפשי לדעת מה אני עושה וגם למה אני עושה את זה.

בפן העסקי, מאז שהקמתי את להשקיע נכון (לשעבר סימליפייננס) ב-2018:

אני אוהב מאוד את מה שאני עושה, ומרגיש שזאת השליחות שלי לעזור למי שרוצים לקחת אחריות על הכסף שלהם, לעשות זאת בעצמם מבלי להסתמך על אחרים, ובכך לשפר משמעותית את עתידם הפיננסי. יש לי משפחה נהדרת וצוות של סופר סטארים שגם שותפים לחזון שלי לעזור לאחרים להפיק את המקסימום מהחסכונות שלהם.

 

אני ואשתי רומי עם שלושת מניות הצמיחה הקטנות שלנו

אני ואשתי רומי עם שלושת מניות הצמיחה הקטנות שלנו

 

אני בפגישה עם שר האוצר לשעבר, אביגדור ליברמן

אני בפגישה עם שר האוצר לשעבר, אביגדור ליברמן

 

אבל זה לא תמיד היה ככה

הרקע המקצועי שלי הוא בכלל לא בתחום הכלכלי. כבוגר תואר ראשון ושני (בהצטיינות) במדעי המחשב, עסקתי באבטחת מידע, מחקר וניתוח נתונים סטטיסטיים.

עד 2017, לא הייתי ממש בשליטה על הכסף ועל ההשקעות שלי. הייתי מעורב במספר מיזמים אך ללא הכנסה יציבה וגם, כמו רוב הציבור, לא ממש ידעתי איך להשקיע את הכסף שלי. תוך כדי התקופה הזאת של אי יציבות כלכלית גם התחתנתי, וממש הרגשתי שאני זקוק לתכנית פיננסית לעתיד.

באותן שנים, לאמא שלי היה המון לחץ בעבודה, והיא חשה התעמרות קשה מצד הממונים עליה, אחרי 30 שנה של עבודה בארגון. במקביל היא חוותה מספר בעיות בריאותיות, ושילוב הדברים יצר מעגל קסמים:

דרישות גבוהות בעבודה ⇐ לחץ  ⇐  בעיות בריאות  ⇐  היעדרות מעבודה לימי מחלה ובדיקות רפואיות  ⇐  עבודה נוספת שהצטברה  ⇐  דרישות גבוהות אף יותר  ⇐  עוד לחץ  ⇐  עוד בעיות בריאות, וחוזר חלילה.

אימי פחדה לאבד את עבודתה, ומההשלכות הכלכליות על המשפחה שעלולות להיווצר מכך. בין 2014-2018 הקדשתי חלק ניכר מזמני לתמיכה באמא שלי בבעיות הבריאות שלה, ובעיסוק מול ביטוח לאומי, חברות הביטוח ומול המעסיק שלה.

לצערי הרב, למרות ניצחונות קטנים לאורך הדרך, לסיפור של אימי לא היה סוף טוב. ב-2019, מספר שנים לאחר שהפסיקה לעבוד, ולאחר שחשבנו שכל המאבקים כבר מאחוריה, היא אובחנה כחולה בלימפומה. היא עברה ארבעה סבבי טיפולים, סבלה מתופעות לוואי קשות, ובסופו של דבר הלכה לעולמה באוקטובר 2020, בגיל 62 בלבד.

בתמונה: אני, שלושת אחיי הקטנים, אבי, ואימי ביום ההולדת ה-60 שלה, רק שנתיים לפני שנפטרה

 

השינוי בחיים שלי

בשלב כלשהו כבר נמאס לי להיות בחשיכה בנוגע לחוסר היציבות הכלכלית שלי ושל אימי. רציתי לקבל את השקט הנפשי שאנחנו יכולים להיות בסדר גם בלי הכנסה קבועה מעבודה. למזלנו, גם לי וגם להוריי היו חסכונות שנצברו אחרי שנים של עבודה קשה. ידעתי שחייבת להיות דרך להשקיע את הכסף שלנו ביעילות, כך שהם יוכלו לייצר לנו הכנסה מתאימה בתקופות ללא משכורות, לצבור הון לאורך השנים, ולפרוש מוקדם מבלי להיות תלויים במעסיק עד הפנסיה.

אז התחלתי לקרוא ולחקור. לקחתי הפסקה מהמיזמים ומעבודות הייעוץ שלי, והתחלתי לקרוא הכל על השקעות: ספרים, בלוגים, כתבות, ומחקרים, וביצעתי גם מחקרים וחישובים משלי.

בסיום תהליך המחקר המקיף סיכמתי את התובנות שלי, בניתי תכנית השקעות פשוטה ויעילה עבור משפחתי ועבור ההורים שלי, ואז הוצאנו אותה לפועל על כל החסכונות שלנו (פרטיים, פנסיוניים וקרנות השתלמות). בני המשפחה והחברים שלי עודדו אותי להעביר את הידע הזה הלאה, והרעיון של להשקיע נכון נולד לראשונה.

כחלק מבניית תכנית ותמהיל השקעות להוריי, עברתי על הנתונים הפיננסיים שלהם, כולל חסכונות קיימים, הכנסות והוצאות, והרצתי סימולציה לעצמאות פיננסית. גיליתי שאימי יכלה לפרוש מבלי לחכות לגיל הפרישה "הרשמי". זה הסיר ממנה לחץ רב, כיוון שהבינה שאובדן העבודה שלה לא יפגע בפרנסתה. הדבר היחיד שאני עדיין מתחרט לגביו הוא שלא התחלתי את כל זה בשלב מוקדם יותר, כיוון שקיים סיכוי שזה היה מונע מאימי האהובה מלחלות, ואולי מציל את חייה.

מותה של אימי גרם לכולנו להבין את החשיבות של הפחתת סטרס מחיינו, וכן להבין שאנו עלולים לעבוד כל חיינו מבלי ליהנות מזמן איכות עם המשפחה והחברים, בטיולים ובכל מה שגורם לנו אושר, לפני ואחרי הפרישה.

הדבר החשוב ביותר שאני רוצה שאנשים ייקחו מהסיפור שלי הוא ששקט נפשי חשוב יותר מכסף. לפי מחקרים רבים, גורם הלחץ #1 בחיים הוא כסף. כאשר יש לך שקט נפשי בנוגע לכסף שלך, מידת הלחץ שלך יורדת באופן מיידי, וניתן להתרכז בדברים החשובים בחיים.

Image by Zaid.irshaid, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

 

במהותו, כסף הוא גורם מאפשר, לא מטרה בפני עצמה, ואנחנו צריכים להשתמש בו בחוכמה עבור מטרותינו. הכסף שלנו יכול לשמש אותנו בדרכים שונות, כמו צבירת הון, יצירת הכנסה נוספת כאשר הדבר נדרש, תמיכה במשפחה שלנו, ולאפשר לנו לפרוש (מוקדם) בצורה נוחה ונעימה. לא משנה מה המטרות והצרכים שלנו בשלבים שונים בחיים, עלינו להתכונן לכך בהתאם.

באמצעות השקעות יעילות ורווחיות ניתן להגיע לעצמאות פיננסית בגיל יחסית צעיר, גם בלי לעשות אקזיט או לנהל עסק מצליח. אפשר לעשות זאת גם עם משכורת "נורמלית" והרגלים בריאים של חיסכון והשקעה.

המטרה שלי היא לעזור לכם לעשות בדיוק את זה ולקבל את השקט הנפשי שמגיע לכם בנוגע לכסף ולחסכונות שלכם.

 

שלכם באהבה ❤️

רונן

 

רוצה להשתתף בדיון?
השירותים שלנו

» להצטרפות למועדון הפאסיבי של להשקיע נכון

פעמיים בשבוע פוסט חדש אצלך במייל

התכנים בפוסט זה, כמו כל שאר התכנים בבלוג, הינם תכנים לימודיים במהותם, הם אינם מהווים ייעוץ או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם.

נהנית מהפוסט? שתף/י עם חברים ובני משפחה שיפיקו ממנו ערך

כתבות נוספות

קמפיין לשיפור הפנסיה בישראל – פניה לאוצר ולרשות שוק ההון פעילות ציבורית

קמפיין לשיפור הפנסיה בישראל – פניה לאוצר ולרשות שוק ההון

בקרנות הפנסיה בישראל יש הרבה דברים טובים, כמו הטבות מס, מסלולים מחקי מדד ודמי ניהול נמוכים, אך גם שתי בעיות מרכזיות לחוסכים הצעירים: מסלול ברירת מחדל שמרני ביותר ומנגנון הבטחת תשואה (שיחליף בקרוב את האג"ח המיועדות), שאמנם מבטיח "רצפת תשואה" של 5.15%, אך גם מהווה "תקרת תשואה" הנמוכה מתשואת מדדי המניות. אנחנו יוצאים בקמפיין לשיפור הפנסיה בישראל, לשם שינוי תקנות ועדכון חקיקה שתיטיב גם עם הציבור, וגם עם קופת המדינה. עד יום רביעי בחצות גם לכם יש הזדמנות להשפיע!

להמשך קריאה
למה תעשיית ההשקעות עובדת עלינו בעיניים כל האמת על השקעות מנוהלות

למה תעשיית ההשקעות עובדת עלינו בעיניים

לכל מוצר מנוהל יש מנהל השקעות שמנסה להשיג עבורנו תשואות נאות בהתאם למדיניות ההשקעה של המסלול. ניהול ההשקעות כולל העסקת אנליסטים שמבצעים מחקר על חברות בארץ ובחו"ל, וניסיון להרכיב "נבחרת מנצחת" של נכסים מתוך השוק הרלוונטי.

להמשך קריאה
עקרונות מנחים להשקעות וניתוח סיכונים

להבין את התנודתיות: הסבירות להשיג תשואה חיובית או שלילית בפרקי זמן שונים

האם השקעה במניות מיועדת רק לטווח ארוך מאוד? לשם כך כדאי לבחון נתון נוסף בנוגע לתנודתיות, המתייחס לסבירות להשיג תשואה חיובית או שלילית בפרקי זמן שונים.

להמשך קריאה
עקרונות מנחים להשקעות וניתוח סיכונים

פיזור – ארוחת החינם היחידה בעולם ההשקעות

זה די ברור שתיק הכולל מספר מצומצם של מניות חשוף לסיכון משמעותי. הזכרנו בפוסט קודם מחקר של JP Morgan שהראה ש-40% מהמניות השיגו תשואה שלילית ממועד הנפקתן לאורך חייהן בשנות המחקר (1980-2014), וכן ש-40% מהמניות (לא אותם 40% בדיוק, אבל עם חפיפה רבה) סבלו מירידה של 70% ויותר מהשיא ללא התאוששות משמעותית לאורך שנות המחקר. לעומת זאת, מחקרים ארוכי טווח* הראו שתיק מפוזר המכיל מספר רב של נכסים (מניות, אג"חים, נכסים אחרים), מקטין משמעותית את הסיכון. למה זה קורה? כיוון שלא כל הנכסים בתיק מתנהגים דומה ונכסים מורווחים מחפים על נכסים מופסדים. אפילו מניה שירדה משמעותית (ואף פשטה רגל) לא תשפיע דרסטית על תיק בפיזור רחב.

להמשך קריאה
עקרונות מנחים להשקעות וניתוח סיכונים

ריבית-דריבית: האפקט החשוב ביותר בעולם ההשקעות

להשקעה לאורך זמן, ובפרט לנושא של המשך השקעת הרווחים, יש חשיבות גבוהה לא רק בהיבט של נטרול הסיכון, אלא גם מהצד השני של המטבע – כלומר הגדלת התשואה.

להמשך קריאה
כל האמת על השקעות מנוהלות

יכולת או מזל? נתונים מהחיים האמיתיים

באחד הפוסטים הקודמים, הצגנו נתונים מהמחקר של ואנגארד שמראים שרק חלק קטן ממנהלי ההשקעות הטובים ביותר בתקופה של 5 שנים, נשארו בטופ בתקופה העוקבת של 5 שנים. לכאורה אלה שנשארו בטופ באמת בעלי יכולות גבוהות, אבל גם זה לא נכון ברוב המוחלט של המקרים. קודם כל ראינו במחקרים אחרים שלטווחים ארוכים יותר היכולת לשמור על ההובלה, ולהכות את המדד בפרט, היא נמוכה מאוד. שנית, אם מנהל השקעות באמת בעל יכולות, הוא אמור לשמור על ההובלה לא רק כשמודדים את התשואה המצטברת שישיג בשנים העוקבות, אלא הוא אמור להישאר בטופ בכל שנה ושנה בשנים העוקבות. הרי אם הוא כזה מוצלח הוא אמור להוביל בכל מצב.

להמשך קריאה
כל האמת על השקעות מנוהלות

הישרדות VIP

בעולם הספורט יש שחקנים שמקובל לומר עליהם שהם עושים דברים ש"לא רואים בסטטיסטיקה". מדידות סטטיסטיות מטבען מודדות רק את הנתונים אליהם התייחסו עורכי המדגם/בדיקה/מחקר, ומתעלמות מנתונים אחרים.

להמשך קריאה