קורס מבוא בחינם סימולטור השקעות
// סימולטור השקעות //

נראה לכם שבאמת נציע מסלול פאסיבי אמיתי?

קרנות, מדדים ומוצרי השקעה נראה-לכם-שבאמת-נציע-מסלול-פאסיבי-אמיתי
 

 

הנה זה מתחיל. אנליסט משנים את מדיניות ההשקעה במסלול עוקב מדדים גמיש, שמשלב בין מדדי מניות לאג"חים, ממדדים בחו"ל עם השקעה בטכנולוגיה, למדדים בישראל.

אז רק תזכורת: השקעה עוקבת מדד היא תנאי הכרחי להשקעה פאסיבית, אבל היא לא תנאי מספק.

תנאי נוסף לכך שהשקעה תיחשב כפאסיבית הוא שלא משנים את תמהיל ההשקעה ולא מחליפים מדדים חדשות לבקרים.

ואני לא מדבר על שינוי טקטי כמו החלפה בין קרן עולמית אחת לקרן עולמית אחרת וזולה יותר, שעוקבת אחרי מדד אחר אבל מאוד חופף, אלא על שינוי מהותי של בחירה במדדים שנותנים חשיפה לאפיקים או שווקים שונים לגמרי.

שינויים מסוג זה יכולים לקרות לצערנו בפנסיה, גמל והשתלמות, בכל מסלול פאסיבי שאינו מוצמד למדד ספציפי (כמו S&P 500), ובפרט במסלול עוקב מדדי מניות ובמסלול עוקב מדדים גמיש.

הבעיה נובעת מהגדרה קלוקלת של המסלולים ע"י רשות שוק ההון, שמביאה לכך שהמסלולים מוגדרים כפאסיביים, אבל שום דבר לא מונע ממנהל ההשקעות לשנות באופן מהותי את מדיניות ההשקעה, ולקפוץ מטרנד לטרנד.

התרענו על "בעיית התחלופה" הזאת כבר מזמן, וזאת בין היתר הסיבה שפעלנו להגדרת מסלול עוקב מדדי מניות עולמי פשוט, ללא אפשרות לשינויים מהותיים במדיניות ההשקעה.

אז רשות שוק ההון אמנם הקשיבו לנו ועשו שינוי, אבל המשיכו להתקשקש עם רגולציה בעייתית והלבישו עליה תנאים נוספים טלאי-על-טלאי, מבלי לפתור את הבעיות.

ואמנם קמו לאחרונה מספר מסלולים בפיזור גלובלי תחת "מסלול עוקב מדדי מניות", וטוב שכך, אבל שום דבר לא מבטיח לנו שלא יהיה בהם שינוי מהותי בעתיד.

רוצה להשתתף בדיון?
השירותים שלנו

» להצטרפות למועדון הפאסיבי של להשקיע נכון

פעמיים בשבוע פוסט חדש אצלך במייל

התכנים בפוסט זה, כמו כל שאר התכנים בבלוג, הינם תכנים לימודיים במהותם, הם אינם מהווים ייעוץ או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם.

נהנית מהפוסט? שתף/י עם חברים ובני משפחה שיפיקו ממנו ערך

כתבות נוספות

חשבונות מסחר ופרקטיקה

איך האינפלציה משפיעה על מס רווחי ההון שנשלם? פוסט עם השלכות משמעותיות

כידוע, מס רווחי הון בישראל עומד על 25%. אבל מה שלא כולם יודעים זה שהמיסוי הוא על הרווח הריאלי, כלומר בניכוי הצמדה למשהו. מה זה המשהו הזה? לפעמים זה מדד המחירים לצרכן בישראל ולפעמים מטבע זר כלשהו. ההבדלים בין שתי האפשרויות מאוד משמעותיים, עד כדי כך שהם מהווים שיקול מרכזי בבחירת הקרנות בהן נשקיע ואף בבחירת בית ההשקעות! אז באילו קרנות ודרך איזה ברוקר כדאי להשקיע? קראו עוד כדי לקבל את התשובה.

להמשך קריאה
מיתוסים שחשוב לנפץ

ארץ השמש השוקעת – המיתוס השגוי בנוגע לשוק המניות היפני

משקיעים פאסיביים שמכירים את הנתונים ההיסטוריים, כבר יודעים שמפעם לפעם יש תקופות של משברים בשוק, אבל השוק תמיד יודע להתאושש בצורה מרשימה, הכלכלה צומחת, ותשואת מדדי המניות מתכנסת לממוצע הרב-שנתי. אחת מטענות הנגד לכך היא הדוגמא של השוק היפני, שמדד המניות המייצג אותו, הניקיי 225, לא התאושש עד היום(!) מהמשבר שחווה ב-1989. במילים אחרות, מי שהשקיע במדד בדצמבר 1989, לפני יותר מ-33 שנה מופסד עד היום. בפוסט הזה נסביר מדוע הטענה הזו שגויה, מטעה ולא רלוונטית.

להמשך קריאה
האם הפטרנליזם של רשות שוק ההון הוא מוגזם? קרנות, מדדים ומוצרי השקעה

האם הפטרנליזם של רשות שוק ההון הוא מוגזם?

בפוסט קודם הזכרנו שרשות שוק ההון מתכוונת להטיל שתי מגבלות על מסלול "עוקב מדדי מניות" שכולל 3 מדדי מניות – מגבלת חשיפה של עד 50% לכל מדד, וכן הגדרה שעל המדדים להיות שונים, כך שלא יתאפשר שמדד מסוים יהיה חופף/מוכל ברובו במדד אחר. המגבלות הצפויות החדשות יחייבו מסלולים קיימים עם הטיה חזקה לסקטור הטכנולוגיה לשנות את מדיניות ההשקעה שלהן. אז מצד אחד יש כאן משהו חיובי (שגם אנחנו שותפים לו בשיחותינו עם הרשות): האפשרות לייצר מסלולי השקעה בפיזור רחב יותר מה-S&P 500.

להמשך קריאה
passive-investments-advantages יעילות בהשקעות ובצרכנות

כמה כסף אנחנו מפסידים בגלל שהחסכונות שלנו לא מושקעים בצורה יעילה?

יש רגעים בחיים שהם רגע מכונן, רגע שבו מפנימים לעומק רעיון מסוים, האסימון נופל, ואנחנו מבינים מה מידת ההשפעה שלו על החיים שלנו. באנגלית קוראים לזה A-Ha Moment, כלומר "א-הא, עכשיו הבנתי מה הפואנטה!". אני חושב שהפוסט הזה יכול להיות עבורכם, בסבירות מאוד גבוהה, אחד מאותם רגעים, פשוט כי הוא יראה כמה כסף אנחנו מפסידים מלהשאיר את החסכונות שלנו במצב הקיים (והלא יעיל) שלהם. ספוילר: יש מצב שאתם מפסידים יותר מ-300,000 שקל לעשור, ואפילו 10 מיליון ₪ במשך 30 שנה! נשמע הרבה? המשיכו לקרוא כדי לקבל את כל הפרטים.

להמשך קריאה
קרנות, מדדים ומוצרי השקעה

במה משקיעים לטווח קצר

"רגע, מה?! להשקיע לטווח קצר? אבל חשבתי שהשקעות זה לטווח ארוך וכספים לטווח קצר עדיף לא להשקיע בכלל". אז זהו, שלא. גם את הכספים לטווח קצר כדאי מאוד להשקיע, אבל כמובן באפיקים המתאימים לכך. בפוסט הזה נעבור על האפשרויות השונות שמתאימות להשקעה לטווח קצר. וממש לא מדובר רק על קרנות כספיות. המון אנשים מתייחסים להשקעות רק לטווח הארוך, וסבורים שהשקעה לטווח קצר היא בעייתית, כי "שוק ההון תנודתי מדי לטווח הקצר" או כי "השקעה לטווח קצר היא מסוכנת". ובכן, מדובר בשטות מוחלטת שנובעת ככל הנראה מבלבול בין "שוק ההון" ל"שוק המניות". אז כדי ליישר קו, נתחיל בהדגשה – שוק ההון מכיל את שוק המניות, אבל גם עוד אפיקים

להמשך קריאה
מה זה בכלל השקעות מנוהלות כל האמת על השקעות מנוהלות

מה זה בכלל השקעות מנוהלות?

תעשיית הפיננסים מכילה מוצרי חיסכון והשקעה מנוהלים מסוגים שונים, בין היתר ניתן להזכיר: קרנות פנסיה, קרנות השתלמות, קופות גמל פנסיוניות, קופות גמל להשקעה, פוליסות חיסכון ותיקי השקעות מנוהלים

להמשך קריאה
השקעה במינוף

פול גז בניוטרל: מינוף לא יעיל כנגד השקעה סולידית ויקרה

רבים מעוניינים לקחת הלוואה כנגד קה"ש, וכן כנגד מוצרים אחרים כמו קופ"ג להשקעה או פוליסת חיסכון. ברוב הגופים מאפשרים לקחת הלוואה של עד 80% מסך הצבירה כאשר מדובר במסלול סולידי (כמו מסלול כללי), ועד כ-30-50% מסך הצבירה אם מדובר במסלול מנייתי או מחקה מדד מניות. בחלק זה נתמקד באפשרות של לקיחת הלוואה של כ-80% כנגד מסלול סולידי יחסית.

להמשך קריאה