קורס מבוא בחינם סימולטור השקעות
// סימולטור השקעות //

איך חסכנו 34,000 ₪ במיסים על קניית רכב?

יעילות בהשקעות ובצרכנות איך חסכנו 34,000 ₪ במיסים על קניית רכב?
 

בישראל משלמים המון מיסים, יותר מדי אם תשאלו את רוב הציבור. ענף הרכב הוא תחום בו המיסוי גבוה במיוחד: כ-100% מס על מחיר של רכב חדש, ומיסוי דומה על דלק. השבוע רכשנו רכב, והצלחנו לחסוך כ-34,000 ₪ במיסים! איך עשינו את זה ואיך ניתן לחסוך אפילו יותר? המשיכו לקרוא

אחרי שמלאו לי 40, הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לרכוש רכב מפנק, כיאה למשבר גיל ה-40 הידוע. מי לא חולם על פורשה, בנטלי או מרצדס כדי להרגיש "גבר גבר"?

אז אמנם אני "יכול להרשות לעצמי" לרכוש פורשה, בנטלי או מרצדס, אבל אני ממש לא סובל את המונח "יכול להרשות לעצמי". למה שאוציא מהחסכונות שלי סכום גבוה במיוחד על רכב רק כי אני יכול?

אני מעדיף לתת לכסף שלי לעבוד בשבילי גם כשאני ישן, ולקרב אותי ואת משפחתי לעצמאות פיננסית. בנוסף, אני גם יודע שרכב יוקרה הוא לא השקעה טובה ולא תורם לתחושת אושר.

ו… בחזרה למציאות, אני לא באמת מרגיש את משבר גיל ה-40 (לפחות בינתיים) והחלפת הרכב זה משהו שהיינו צריכים לעשות בכל מקרה. אחרי מספר התייעצויות בחרנו ללכת על קיה ספורטאז'.

אז מאיפה הגיע החיסכון של 34,000 ₪ במיסים? מרכישת רכב יד שנייה כמובן!


תסביר בבקשה

כאמור בישראל חל מיסוי של כ-100% על מחיר של רכב חדש (83% מס קניה + 17% מע"מ), שזה מטורף. חצי מעלות הרכב הולכת "לפח" על מיסים!

רכבים מאבדים מערכם בין 30-35% ב-3 השנים הראשונות, ולכן רכב בן 3-4, במיוחד כזה שהוא שמור עם קילומטראז' לא גבוה, יכול להיחשב כעסקה לא רעה בכלל. מקבלים רכב במצב טוב, אולי אפילו "כחדש", במחיר נמוך משמעותית מרכב חדש.

ואיך כל זה קשור למיסים?

ירידת הערך של הרכב מתייחסת למחירו המקורי, שמגלם 100% מס. לכן אפשר לומר שבגדול – מחצית מירידת הערך היא "אמיתית" (כי רכב בן 3 באמת שווה פחות מרכב חדש), ומחצית מירידת הערך נובעת מהמיסים.

החיסכון במיסים מירידת הערך של רכב יד 2 הוא חיסכון נקי לכיס. אם בנוסף אנחנו חיים בשלום עם ירידת הערך "האמיתית", ואני בהחלט חי איתה בשלום כי רכב בן 3 לא שונה מהותית בעיניי מרכב חדש מהניילונים, אז ה-value for money בעיניי נשמע אטרקטיבי.

 

קצת מספרים

אם היינו רוכשים קיה ספורטאז' חדשה, היינו נפרדים מ-186,000 ₪ (דגם הטורבו טופ).

אבל אנחנו רכשנו רכב יד 2 משנת 2020 ב-114,000 ₪, ויחד עם עלויות נוספות הגענו ל-118,000 ₪.

כלומר סה"כ חיסכון של 186,000 – 118,000 = 68,000.

ואם חצי מהחיסכון נזקף לחיסכון במיסים, אז הגענו לחיסכון במיסים של 34,000 ₪.

אני לא יודע מה איתכם, אבל אני לא אוהב לשלם מיסים מיותרים. ואם אפשר לחסוך במיסים גם בעת קניית רכב, אז למה לא?

 

איזה עלויות נוספות שילמנו?

אותי קשה לרמות, ולרוב אני יודע לזהות כשמחרטטים אותי גם אם זה תחום שאני לא מומחה בו, ע"י שאילת שאלות והפעלת common sense. יחד עם זאת, אני רחוק מלהיות מומחה ברכבים, ומעריך מאוד עבודה של מומחה בתחום, ש:

  • ייעץ לנו בבחירת הדגמ(ים) המתאימ(ים) עבורנו.
  • יחפש רכבים רלוונטיים במודעות, ידבר עם המוכרים, ישאל את השאלות הנכונות, ויזהה חרטוטים.
  • יבדוק את הרכב עבורנו, ימצא פאקים גלויים ונסתרים, וינהל מו"מ.
  • יטפל לנו בכל נושא העברת הבעלות ויביא אלינו את הרכב עד הבית.

לכן שמחנו לשכור את שירותיו הנאמנים של אמיר בס, הלוחש לרכבים, שהוא והצוות שלו עשו את כל זה עבורנו, נתנו לנו שקט נפשי וחסכו לנו זמן יקר (ששווה עבורי יותר מעלות השירות).

אז אם אתם שוקלים לרכוש רכב יד 2 אבל חוששים לטעות ולבזבז זמן יקר – ראו באמור המלצה חמה על אמיר.

 

איך עצמאים ובעלי שליטה יכולים לחסוך עוד במיסים על הוצאות הרכב?

עצמאים זוכים להקלה משמעותית במיסוי על אחזקת רכב: 45% מההוצאות מוכרות לצרכי מס! זה נכון להוצאות הדלק, הטיפולים, הטסט, הרישוי השנתי ואפילו פחת על הרכב (15% ממחיר הרכישה בשנה).

אז אם למשל הוצאות האחזקה והפחת מסתכמים ל-30,000 ₪ בשנה, זה אומר שעל הכנסה שנתית של 13,500 ₪ (45% מ-30,000) לא תשלמו מיסים.

חשוב לציין שאין בדיקה של שיעור הנסיעות ברכב ששימשו אתכם לעבודה מול שיעור הנסיעות הפרטיות, כך שגם אם רוב הנסיעות פרטיות, עדיין תזכו להכרה ב-45% מהוצאות הרכב והפחת על הרכב.

שכירים בעלי שליטה יכולים לקנות את הרכב במסגרת החברה, ולשלם על הוצאות הרכב ע"י החברה. ההוצאות האלה הן הוצאות מוכרות לחברה, אבל מנגד הם ישלמו שווי מס על השימוש ברכב לפי 2.5% בחודש ממחיר רכב חדש. זה אומר ששווי המס על שימוש ברכב יהיה גבוה יותר מההוצאה המוכרת לחברה, ככה שבהסתכלות הרחבה דווקא משלמים יותר מיסים ובוודאי ולא חוסכים במיסים.

לכן גם אם אתם שכירים בעלי שליטה, עדיף לכם:

  • לפתוח עוסק פטור/מורשה,
  • לקבל חלק מההכנסות כעוסק (בין אם ישירות מהלקוחות או כתשלומים מהחברה בבעלותכם),
  • את הרכב לקנות באופן פרטי,
  • ולקזז את הוצאות הרכב על העוסק.

לפתיחת עוסק יש יתרונות נוספים לשכירים בעלי שליטה, כמו האפשרות להפקיד לקה"ש גם כעצמאי וגם כשכיר וליהנות מתקרת פטור כפולה, ולהכיר בהוצאות נוספות. אלה רק חלק מהדברים שאנחנו נכנסים אליהם בחיסכון במס והשקעות לבעלי עסקים – סשן שאנחנו מעבירים כקורס דיגיטלי או בפגישה אישית.

 

איזה עוד טיפים יש לכם לחיסכון בעלויות הרכב – במיסים או בדרכים אחרות? אשמח לשמוע מכם בתגובות בפוסט שבקהילה ⇓

רוצה להשתתף בדיון?
השירותים שלנו

» להצטרפות למועדון הפאסיבי של להשקיע נכון

פעמיים בשבוע פוסט חדש אצלך במייל

התכנים בפוסט זה, כמו כל שאר התכנים בבלוג, הינם תכנים לימודיים במהותם, הם אינם מהווים ייעוץ או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם.

נהנית מהפוסט? שתף/י עם חברים ובני משפחה שיפיקו ממנו ערך

כתבות נוספות

הוראת קבע להשקעה - זה משתלם? יעילות בהשקעות ובצרכנות

הוראת קבע להשקעה – זה משתלם?

לא מזמן זוג חברים שלנו שלחו לנו דו"חות מקופות הגמל להשקעה שלהם, שהראה שהם צפויים לשלם עשרות אלפי שקלים במצטבר של דמי ניהול אם ישאירו את הכספים בקופה עד הפרישה. הם ממש נחרדו מהמחשבה הזאת, והרגישו פראיירים. אז האם הנוחות של הוראת קבע למוצר מנוהל כמו קופ"ג להשקעה גוברת על העלויות העודפות וחוסר היעילות? יצאנו לבדוק. בפוסט הקודם הרחבנו על כך שקופת גמל להשקעה הוא פשוט מוצר גרוע, כיוון שהיתרונות שלו הם יתרונות על הנייר בלבד, והחסרונות עולים על היתרונות. אותו זוג חברים שלנו היו מודעים לחסרונות אבל העדיפו את הנוחות של הוראת קבע חודשית, במקום לפתוח חשבון מסחר עצמאי ולרכוש קרן סל בכוחות עצמם.

להמשך קריאה
תכנון התיק

הון חופשי – כספים ללא צורך מוגדר שנרצה "לנעול" ולתת להם לצמוח

כספי ההון החופשי הם כספים שלא נופלים תחת אף אחת מהקטגוריות האחרות – הם לא נדרשים ככרית ביטחון, הם לא כספים שישמשו אותנו למטרות ספציפיות, והם גם לא כספים שנדרשים לפרישה. בעצם הכספים האלה לכשעצמם לא מעניינים במיוחד – אלה כספים שאנחנו יכולים “לנעול" לטווח ארוך ו"לשכוח מקיומם" כדי שיגדלו בערכם. כיוון שהייעוד המרכזי שלהם הוא גידול בערכם, נשקיע אותם באפיק המוכח הרווחי ביותר עלי אדמות – מדדי מניות כמובן. מה שמעניין יותר לגבי הכספים האלה זה השימוש העתידי שנעשה בהם, בין אם נמיר אותם למטרות ספציפיות ובין אם לכספים לפרישה.

להמשך קריאה
האם קרן השתלמות רגילה עדיפה על פני קרן ההשתלמות של הסתדרות/ארגון המורים? קרנות, מדדים ומוצרי השקעה

האם קרן השתלמות רגילה עדיפה על פני קרן ההשתלמות של הסתדרות/ארגון המורים?

אחד הבוגרים שלנו ביקש ממני להשוות בין קרן ההשתלמות של הסתדרות המורים, שההפרשות עבורה גבוהות יותר אבל אין בה מסלול מנייתי, לבין קרנות ההשתלמות הרגילות שההפרשות עבורן נמוכות יותר אבל ניתן לבחור בהן מסלול מנייתי שהוא רווחי יותר. אז ביצעתי את ההשוואה הזו, והחלטתי להפיץ את תוצאותיה לקבוצה כי מדובר על פערים גדולים מאוד לטווח הארוך, שנמדדים אפילו במיליוני שקלים!

להמשך קריאה
חשבונות מסחר ופרקטיקה

האם המשקיעים הפאסיביים בארץ פראיירים?

כתבה של דה-מרקר הראתה שמנהלי קרנות הסל מרוויחים בעקיפין על חשבון הציבור דרך מנגנון עשיית השוק. אז האם יש סיבה לדאגה? תחילה חשוב להבין מה בכלל הבעיה. בשביל זה צריך להבין מה זה עושה שוק, ועוד לפני זה להבין קצת על אופן המסחר בבורסה.

להמשך קריאה
אפיקי השקעה מול מוצרי השקעה כל האמת על השקעות מנוהלות

אפיקי השקעה מול מוצרי השקעה – וידאו פוסט

חכמינו אמרו, ובצדק: "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו". איך זה קשור לעולם ההשקעות? הקשר נובע מהבלבול הנפוץ בין אפיקי ההשקעה השונים לבין המוצרים/החשבונות בהם הם יושבים.

להמשך קריאה
קרנות, מדדים ומוצרי השקעה

איך בוחרים אג"חים וקרנות אג"ח

בפוסט הקודם סקרנו אפשרויות שונות להשקעה/החזקת כסף לטווח קצר. ראינו שאחזקה בעו"ש שוחקת את ערך הכסף עם האינפלציה, גם בפיקדון/מק"ם/קרן כספית לא נרוויח יותר מהאינפלציה במרבית המקרים, ומדדי מניות אמנם יכולים להתאים במקרים מסוימים, אבל לרוב יהיו תנודתיים מדי. לכן בעיניי הפתרון הטוב ביותר להשקעה לטווח קצר הוא אג"חים וקרנות אג"ח – ובהם נתמקד בפוסט הזה.

להמשך קריאה