קורס מבוא בחינם סימולטור השקעות
// סימולטור השקעות //

מילון המונחים שלא מעניין משקיעים פאסיביים

פוסטים מעניינים נוספים מילון המונחים שלא מעניין משקיעים פאסיביים
 

העיקרון המרכזי של השקעה פאסיבית הוא שאף אחד לא יודע לנבא מה הולך לקרות בעתיד, ועפ"י כל המחקרים מוטב לא לנסות בכלל לנחש, אלא פשוט להשקיע פאסיבית בפיזור רחב בהתאם לרמת הסיכון הרצויה.

לגישה הזאת יש 3 יתרונות מרכזיים:

  1. היא אסטרטגיית ההשקעה המוכחת הרווחית ביותר עלי אדמות.
  2. היא חוסכת מאיתנו זמן רב.
  3. היא חוסכת מאיתנו את הצורך להבין ולהתעמק בפרטים של השקעות שלנו.

 

בפוסט הזה אני רוצה להתמקד ביתרון השלישי – העובדה שלא צריך להבין ולהתעמק בהשקעות. בתור משקיעים פאסיביים מונחים וביטויים פיננסיים רבים הם פשוט מחוץ ללקסיקון שלנו, ואנחנו אפילו לא מתייחסים אליהם.

אני אתחיל עם מספר מונחים וביטויים כאלה, ואתם מוזמנים להוסיף מונחים וביטויים משלכם כדי שניצור בסוף את מילון המונחים שלא מעניין משקיעים פאסיביים. 

  1. תכנית עסקית.
  2. חקר שוק.
  3. מכפיל רווח.
  4. תזרים מזומנים צפוי.
  5. ציפיות ריבית.
  6. חוזה מכר.
  7. אני מאמין ב-X הזה [שוק/סקטור/חברה וכיוצ"ב].
  8. עדכון תמהיל בהתאם לתנאי השוק.
  9. אני צופה כאן הזדמנות.
  10. זה הולך להיות הדבר הבא.
רוצה להשתתף בדיון?
השירותים שלנו

» להצטרפות למועדון הפאסיבי של להשקיע נכון

פעמיים בשבוע פוסט חדש אצלך במייל

התכנים בפוסט זה, כמו כל שאר התכנים בבלוג, הינם תכנים לימודיים במהותם, הם אינם מהווים ייעוץ או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם.

נהנית מהפוסט? שתף/י עם חברים ובני משפחה שיפיקו ממנו ערך

כתבות נוספות

איך למשוך מתיק ההשקעות ולהישאר בחיים עקרונות מנחים להשקעות וניתוח סיכונים

איך למשוך מתיק ההשקעות ולהישאר בחיים

כל מי שחושב על פרישה, ובפרט על פרישה מוקדמת, זקוק לתזרים מזומנים שוטף למחיה. אז איך מייצרים תזרים כזה שיאפשר גם לנו וגם לכסף שלנו להאריך ימים בצורה בטוחה? כלומר שנוכל למשוך בצורה עקבית את הסכום הרצוי, גם כשהשוק יורד, שהכסף יישאר לנו לכל החיים, ובשאיפה אף יגדל? המשיכו לקרוא תזרים מזומנים שמשמש אותנו בפרישה יכול להגיע מ: קצבת פנסיה (שאפשרית רק אחרי גיל 60, כלומר לא רלוונטית לפורשים צעירים). תקבולים מהשקעות: שכ"ד מנכס נדל"ן, דיבידנדים ממניות וריביות מאג"חים. משיכות שוטפות מתיק ההשקעות.

להמשך קריאה
אשליית העושר מיתוסים שחשוב לנפץ

אשליית העושר

הדולר, היורו וסל המטבעות העולמי מתחזקים מול השקל בזמן האחרון. כמו שראינו בפוסטים קודמים, התיק של מי שמשקיע בפיזור גלובלי לא נפגע מהיחלשות השקל בגלל שמטבע ההשקעה הוא לא מטבע החשיפה, והפיזור הגלובלי גם מגן עלינו בפני חלק מהתרחישים של אפוקליפסה פיננסית.

להמשך קריאה
הקשר בין שווי השוק של כל מדינה לבין סיכוייה לזכות במונדיאל פוסטים מעניינים נוספים

הקשר בין שווי השוק של כל מדינה לבין סיכוייה לזכות במונדיאל

מאז שהתחיל המונדיאל עניין אותי מאוד להשוות בין סיכוי הזכייה של כל מדינה בטורניר לבין שווי השוק היחסי שלה מתוך שוק המניות העולמי. אז סחב'ק הלך ובדק. מה לעשות – כשמדובר בגיק של סטטיסטיקה שמתעניין גם בהשקעות וגם בספורט, אז עושים גם מחקרים לא חשובים כאלה. בתמונה המצורפת תוכלו לראות מצד ימין את סיכויי הזכייה של כל מדינה במונדיאל ע"ס סימולציה ממוחשבת שהריצה תרחישים שונים. אמנם הטורניר בעיצומו וחלק מהנבחרות כבר הודחו, אבל אפילו עכשיו התוצאות לא שונות מהותית מהיחסים של חברות ההימורים, שמריצות כמובן סימולציות משל עצמן.

להמשך קריאה
אשליית קיבוע ההפסד במעבר בין השקעות מיתוסים שחשוב לנפץ

אשליית קיבוע ההפסד במעבר בין השקעות

בפוסט הזה אני רוצה להתייחס לנקודה עליה נשאלתי פעמים רבות: החשש ממעבר בין השקעות בגלל האפשרות לקיבוע הפסד של השקעות מופסדות. אני מניח שרובכם כבר מכירים את היתרונות הגדולים בהשקעה פאסיבית עצמאית על חשבון מוצר מנוהל כזה או אחר כמו קופ"ג להשקעה, יתרונות שמתבטאים ב: חיסכון ניכר בדמי ניהול ובמיסוי על דיבידנדים. תמהיל השקעה שמותאם לצרכים האישיים, בניגוד למסלול "כללי" גנרי שלא מתאים למרבית האנשים ובפרט שמרני מדי לרובם. השקעה של כל הכסף ללא יתרות מזומנים מיותרות. השגת תשואת השוק באמצעות מעקב אחרי מדדים, לעומת השקעה מנוהלת שאין לנו מושג מה תהיה התשואה בה, ועשויה לפגר משמעותית אחרי המדדים גם בלי קשר לדמי הניהול.

להמשך קריאה
קרנות, מדדים ומוצרי השקעה

האם אנחנו לקראת היפוך מגמה דרמטי בנאסד"ק ובשווקי המניות?

15 השנים האחרונות היו בסימן של תשואות גבוהות במיוחד של מניות הצמיחה הגדולות בארה"ב, בדגש על ענקיות הטכנולוגיה, שמשכו למעלה את ה-S&P 500 ובעצם את שוק המניות העולמי כולו. מדד הנאסד"ק מוטה הטכנולוגיה הניב בין 2009-2023 תשואה שנתית ממוצעת מהממת של 19%. האם ניתן לצפות שהנאסד"ק יפגיז גם בעשור הקרוב, או שדווקא אפיקים אחרים צפויים לקחת את ההובלה? הפרטים בפנים.

להמשך קריאה
האם סטף קרי יציל את השווקים? פוסטים מעניינים נוספים

האם סטף קרי יציל את השווקים?

עדיין לא התגלה אינדיקטור אמין שיודע לחזות ברמת דיוק סבירה נקודות התחלה וסיום של משברים. אז הפעם אחרוג ממנהגי ואציג גם אני ניבוי לכיוון השוק*! יש נביאי שקר שצועקים שנים שהשוק עומד להתרסק, רוב הזמן הם טועים, פשוט כי השוק עולה 80% מהזמן, אבל לפעמים גם הם צודקים. אתם יודעים, גם שעון מקולקל צודק פעמיים ביום. ויש גם את הצד השני של המטבע – האופטימיים חסרי התקנה שלא זוכרים תקופות של משבר וחושבים שהשוק יודע רק לעלות. מה שכל הפרשנים מפספסים הוא שהאינדיקטור המרכזי לירידות בשווקים* הוא זהות אלופות הכדורסל בליגת העל בישראל וב-NBA! ועכשיו לנימוקים.

להמשך קריאה
צ'ק ליסט פיננסי עקרונות מנחים להשקעות וניתוח סיכונים

צ'ק ליסט פיננסי לסוף השנה למשקיע הפאסיבי ולמשקיע הממוצע

לקראת סוף השנה אנחנו נתקלים בלא מעט פרסומים שמתריעים על ההזדמנות האחרונה(!) לבצע פעולות פיננסיות, ובפרט הפקדות למוצרי השקעה וחיסכון שונים. לא תמיד ברור אילו מההמלצות האלה אכן כדאית, ופעמים רבות גם מה שנראה נוצץ אינו באמת זהב. בפוסט הזה נסקור כמה מההמלצות הנפוצות, ונעשה זאת בכובעים של 3 משקיעים שונים: המשקיע הממוצע, המשקיע הפאסיבי המתחיל, והמשקיע הפאסיבי המודע והמנוסה.

להמשך קריאה