קורס מבוא בחינם סימולטור השקעות
// סימולטור השקעות //

מה הקטע של Meta?

פוסטים מעניינים נוספים מה הקטע של Meta?
 

בתור משקיע פאסיבי אני לא נוהג לכתוב על חברות ספציפיות, כי בעיניי כל השקעה בחברה ספציפית, מוצלחת ככל שתהיה, היא הימור. אני מעדיף להשקיע, לא להמר. הפעם אחרוג ממנהגי כי אני מרגיש שאני פשוט חייב לכתוב כמה מילים על חברת Meta, הלא היא פייסבוק לשעבר, ואחת מ-5 ענקיות הטכנולוגיה של העולם (יחד עם אפל, מיקרוסופט, אמאזון וגוגל).

כפי שאני מניח שידוע לרובכם, פייסבוק חטפה על הראש לא מעט בשנים האחרונות והואשמה בבעיות פרטיות (זכורה במיוחד פרשת קיימברידג' אנליטיקה), אי מניעה של הפצת פייק ניוז והסתה, ומצד שני סתימת פיות באופן שלא תואם את האג'נדה של החברה. מארק צוקרברג אף זומן מספר פעמים כדי להעיד בפני הקונגרס האמריקאי.

במקביל הרשת החברתית הגדולה בעולם (עדיין), פייסבוק עצמה, ואפילו האחות הקטנה והחצופה שלה, אינסטגרם, מפסידות לטיקטוק בקרב על הצעירים. לכן, אין זה פלא שהחברה רצתה לעשות מהלך של מיתוג מחדש, הן מבחינה תדמיתית והן מבחינה עסקית.

 

מיתוג מחדש בתור Meta

אז החברה אכן הלכה על מהלך של מיתוג מחדש, ושינתה את שמה ל-Meta, כדי לשים את חזון ה-metaverse במרכז. האם זה עובד לה? לפי פרסום בוול סמטריט ג'ורנל, ממש לא. הנה כמה נתונים מתוך הכתבה:

במטא קיוו להגיע ל-500 אלף משתמשים פעילים ב-Horizon Worlds – מרחב המטאוורס שלה – עד סוף השנה; ואולם לפי הג'ורנל, בשבועות האחרונים היא חתכה את היעד ל-280 אלף, כאשר המספר כעת עומד על פחות מ-200 אלף.

מרבית המשתמשים ב-Horizon לא חוזרים אליו לאחר החודש הראשון, ובסיס המשתמשים מצטמק מאז האביב

רק ב-9% מהעולמות מספר המבקרים עולה על 50, וברובם – אין בכלל משתמשים.

לשם השוואה, שאר היישומים של מטא הכוללים את פייסבוק, ווטסאפ ואינסטגרם, מושכים מעל 3.5 מיליארד משתמשים בחודש, כמחצית מאוכלוסיית העולם.

אז איך זה שחברה ששולטת בעולם הרשתות החברתיות עם מיליארדים של משתמשים פעילים (אפילו שמספר המשתמשים מצוי בירידה מסוימת), שמה את הפוקוס שלה על שירות שבגדול אפשר להגיד עליו שהוא בסה"כ שירות נחמד ונישתי שמעניין רק מעט אנשים?

מרחב ה-Horizon Worlds הוא בעצם מין משחק מציאות מדומה שמאפשר לאנשים לנוע בין חללים וירטואליים באמצעות האוואטר שלהם. משחקים כאלה, כמו sim city ו-second life היו קיימים כבר לפני יותר מ-20 שנה, ואני לא מוצא חידוש גדול פה. גם העיצוב הגרפי לא כזה WOW בעיניי, ולא שונה הרבה ממשחקים של לפני 15 שנה.

בחברה טוענים שבעתיד נהיה כולנו בתוך ה-metaverse, ונוכל לצאת למשל לראות הופעה וירטואלית של הלהקה האהובה עלינו. מצד אחד אני כן מאמין שבעתיד ניעזר יותר ויותר במציאות מדומה ומציאות רבודה בחיי היומיום שלנו. יחד עם זאת, קשה לי להאמין שזה יתפוס וישנה את ההרגלים שלנו עד כדי כך. האדם הוא חיה חברתית, ואנחנו רגילים (ואוהבים) לצאת החוצה מהבית, ולהיפגש פיסית פנים מול פנים. גם בעולם של זום, face time, שיחות וידאו ופגישות וירטואליות, שבהחלט עוזרות וחוסכות מאיתנו נסיעות מיותרות, עדיין אנשים ירצו לצאת ולהיפגש פנים מול פנים. זה ב-DNA שלנו.

אז נכון, יהיו אנשים שייהנו מה-metaverse, ויש לי תחושה שביפן הוא יהיה מאוד פופולרי. אבל עדיין מדובר בתחום מאוד מאוד נישתי. אם חברה עם מיליארדי משתמשים ששולטת בעולם הרשתות החברתיות רוצה לעשות rebranding, למה ללכת דווקא לכיוון המאוד נישתי הזה, שמעניין (כפי שהנתונים מראים) מעט מאוד אנשים? לא היה יותר הגיוני למשל לשנות את שם החברה ל-“Social” למשל? או אולי "Connect"?

 

האם Meta כבר מתה?

שווי השוק של החברה כיום הינו כ-360 מיליארד דולר, אחרי ירידה של כ-62% במחיר המניה מתחילת השנה. מדובר בירידה כפולה משל מדד הנאסד"ק, ואף יותר מכך מהירידה שחווה מדד ה-S&P 500. החברה נמצאת במקום ה-14 בלבד במדד העולמי MSCI All Country World Index.

ליבי ליבי עם אלפי עובדי פייסבוק ישראל, שכמה מאות מהם למדו אצלנו, ומחזיקים חבילה מכובדת של מניות RSU של מטא (עכשיו כבר קצת פחות מכובדת). למי שלא מכיר, הייטקיסטים רבים מקבלים, כסוג של חלופה לחלק מהשכר, מניות של החברה שהם עובדים בה שנקראות מניות RSU. המניות הללו לא ממוסות בעת קבלתן, אלא בעת מכירתן. (החלק שקיבלו מהמעסיק ימוסה במס שולי, והרווחים, אם היו, ימוסו במס רווחי הון). הדבר מאפשר דחיית מס ואף הפחתה של המס במידה ומוכרים את המניות בתקופות בלי הכנסה מעבודה – כגון חל"ת (יזום/כפוי), הארכת חופשת לידה, אבטלה או פרישה מוקדמת. מצד שני, יחד עם דחיית המס מגיעה גם חשיפה גבוהה לחברה אחת בלבד, וכמו שאנחנו רואים בצניחה של מטא, וגם בדוגמאות של חברות מובילות בעבר (זוכרים שנוקיה שלטה פעם בשוק הסלולר?), בחשיפה שכזו יש סיכון גבוה שאינו מפוצה בצפי לתשואות גבוהות יותר.

בנוגע לעתיד החברה – אני לא חושב ש-Meta אמרה את המילה האחרונה, אבל אני כן חושב שהיא צריכה להתמקד בלחם והחמאה שלה – הרשתות החברתיות כמובן, ושיפור חווית המשתמש בהן, ופחות במיזמים שהביקוש עבורם כלל לא ברור. ומה בקשר לעתיד המניה? כמו שכבר אמרתי, אני משקיע, לא מהמר.

רוצה להשתתף בדיון?
השירותים שלנו

» להצטרפות למועדון הפאסיבי של להשקיע נכון

פעמיים בשבוע פוסט חדש אצלך במייל

התכנים בפוסט זה, כמו כל שאר התכנים בבלוג, הינם תכנים לימודיים במהותם, הם אינם מהווים ייעוץ או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם.

נהנית מהפוסט? שתף/י עם חברים ובני משפחה שיפיקו ממנו ערך

כתבות נוספות

קרנות, מדדים ומוצרי השקעה

איך בוחרים אג"חים וקרנות אג"ח

בפוסט הקודם סקרנו אפשרויות שונות להשקעה/החזקת כסף לטווח קצר. ראינו שאחזקה בעו"ש שוחקת את ערך הכסף עם האינפלציה, גם בפיקדון/מק"ם/קרן כספית לא נרוויח יותר מהאינפלציה במרבית המקרים, ומדדי מניות אמנם יכולים להתאים במקרים מסוימים, אבל לרוב יהיו תנודתיים מדי. לכן בעיניי הפתרון הטוב ביותר להשקעה לטווח קצר הוא אג"חים וקרנות אג"ח – ובהם נתמקד בפוסט הזה.

להמשך קריאה
מיתוסים שחשוב לנפץ

האם ה-S&P 500 מפוזר מספיק?

לא מזמן העלה מיכה סטוקס סרטון בו הוא טוען שה-S&P 500 מספיק מפוזר גיאוגרפית ולכן אין צורך להשקיע בשווקים נוספים או במדד רחב יותר כמו מדד מניות עולמי. הוא מציין לדוגמא את 10 החברות הגדולות במדד, שחלק ניכר מהכנסותיהן מגיע מחוץ לארה"ב, מה שמצביע על פיזור גלובלי משמעותי. הוא מציג נתונים שמראים שחלק גדול מהכנסותיהן של חברות כמו מייקרוסופט, אפל, אנבידיה, אמזון, מטה וגוגל מגיע מחוץ לארה"ב. האם אני מסכים עם דבריו? חלקית כן, כי ה-S&P 500, או הסנופי כשם חיבה, נותן פיזור לא רע גם ברמה הגלובלית. אבל אני עדיין חושב שיש סיבות רבות לא להשקיע רק ב-S&P 500.

להמשך קריאה
מה כדאי לעשות עם כסף שהתקבל בירושה? תכנון התיק

מה כדאי לעשות עם כסף שהתקבל בירושה? ראיון ברדיו החברתי הראשון

ובכלל מה כדאי לעשות עם סכום כסף משמעותי שקיבלנו? האם יש הבדל בין השקעה של 500 שקל, 500,000 שקל או 5 מיליון שקל? איך מתכננים במה כדאי להשקיע? ולמה כדאי לחתוך את גוזרי הקופון בדרך? מוזמנים לצפות בריאיון שלי אצל פרדי מוסקוביץ ב-הרדיו החברתי הראשון.

להמשך קריאה
תובנות מחופשה ביעד לא שגרתי יעילות בהשקעות ובצרכנות

תובנות מחופשה ביעד לא שגרתי

לפני כמעט שנה, בסוכות 2023, ממש לפני שהתחיל כל הבלאגן של המלחמה, יצאנו כל המשפחה לחופשה כיפית ביעד לא שגרתי. החופשה התקיימה בארץ, לחוף הים התיכון, לא רחוק מהמרכז (מזהים איפה לפי התמונה?), ועלותה היתה נמוכה משמעותית מחופשה ביעדי התיירות המרכזיים כמו ת"א, אילת או ים המלח. אז אם אתם רוצים לצאת לחופשה, אבל: נרתעים מהמחירים הגבוהים ברבים מהמלונות בארץ. פוחדים מביטול טיסות לחופשה בחו"ל. חוששים (בצדק) לנסוע לחופשה בצפון. מעדיפים להימנע מנסיעות/טיסות ארוכות (למשל עם קטנטנים). תמשיכו לקרוא את הפוסט, זה יפתח לכם קצת את הראש לאפשרויות אחרות.

להמשך קריאה
השקעה במינוף

פול גז בניוטרל: מינוף לא יעיל כנגד השקעה סולידית ויקרה

רבים מעוניינים לקחת הלוואה כנגד קה"ש, וכן כנגד מוצרים אחרים כמו קופ"ג להשקעה או פוליסת חיסכון. ברוב הגופים מאפשרים לקחת הלוואה של עד 80% מסך הצבירה כאשר מדובר במסלול סולידי (כמו מסלול כללי), ועד כ-30-50% מסך הצבירה אם מדובר במסלול מנייתי או מחקה מדד מניות. בחלק זה נתמקד באפשרות של לקיחת הלוואה של כ-80% כנגד מסלול סולידי יחסית.

להמשך קריאה
האם כדאי להשקיע בקרנות גידור נדל"ן והשקעות אלטרנטיביות

האם כדאי להשקיע בקרנות גידור?

בפוסטים הקודמים הקודם סקרנו אפשרויות שונות של השקעות אלטרנטיביות ובחנו האם כדאי להשקיע בהן, ובאילו תנאים. בפוסט הזה נתעמק בכדאיות ההשקעה בקרנות גידור. קרנות גידור הן קרנות לא סחירות, אך משקיעות במוצרים סחירים בשוק ההון. מטרתן לגדר את הסיכונים ולנסות להרוויח בכל מצב שוק, באמצעות כל מיני מודלים ואסטרטגיות, לרבות שילוב של השקעות לונג ושורט, וחלקן אף שואפות להכות את שוק המניות. ניתן להשוות בקלות יחסית בין ביצועי קרנות הגידור לבין ביצועי השוק הסחיר. מדד Credit Suisse Hedge Fund Index הניב בין 1998-2021 תשואה מצטברת של 305.66%, המגלם תשואה שנתית ממוצעת של 6.28%. לעומת זאת מדד המניות העולמי הניב באותה תקופה תשואה מצטברת של 497%, המגלם תשואה שנתית ממוצעת של 7.73%, ובכך עקף בכ-1.5% לשנה את מדד קרנות הגידור.

להמשך קריאה